HERKÄT JÄÄHYVÄISET
20.tammikuuta 2021 Yhdysvallat antaa herkät jäähyväiset kenties aikamme kuuluisimmalle presidentille. Donald Trumpin nimi tulee jäämään Amerikan historiaan lähtemättömästi. Tätä ei voi kukaan kieltää. Tilalle astuu toinen ovela roisto, joka keinotteli sukunsa ja poikansa kanssa rahaa itselleen mm. Kiinasta ja Ukrainasta. Hänen nimensä on Joe Biden. Vallan vaihtuminen tosin tapahtuu hyvin poikkeavissa olosuhteissa, jollaista ei vielä ole nähty Amerikan historiassa. Voidaan sanoa, että maailma muuttuu poikaseni. Ja niinhän se tekee, joskus rajustikin. Mitä vähemmän aikaa jää Trumpille sitä suuremmaksi nousee hysteria. Jotkut sanoivat, että tapahtuu vallankumous. Tätähän Yhdysvallat on yrittänyt harrastaa kaikkialla maailmassa, mutta nyt se tapahtuukin itse Yhdysvalloissa. Valta siirtyy kumouksen kautta. On julistettu sota Trumpia vastaan. Kun katsoo tiedotusvälineitä Yhdysvalloissa juuri näin se tapahtuu. Kongressitalo on kuin sotilasleiri sotatilan aikana. Aikoinaan sitä sanottiin "Kansan taloksi". Nyt siellä on enemmän sotilaita, kuin Irakissa tai Afganistanissa yhteensä eli yli 21 000, Afganistanissa ja Irakissa vain 5 000. Ja nämä sotilaat ovat aseistettuja. Joten Bidenin virkaanastumisjuhlallisuudet muistuttavat enemmän sotilasoperaatiota kuin juhlatilaisuutta. Siitä huolimatta monet edustajat hankkivat panssariliivit itselleen. Tavallisesti "kruunajaistilaisuuteen" osallistuu tavallinen kansa, nyt ei. Siellä on enemmän sotilaita kuin ketään muita kansalaisia.
Hysteria teki Trumpista poliittisen ruumiin. Mutta kuka hallitsee Amerikkaa? Poliisi tiesi tulevasta ryntäyksestä kongressitaloon, mutta ei reagoinut mitenkään siihen. Se ei "välittänyt" siitä. Oliko tässä jokin tarkoitus? Tehdä Trumpista poliittinen ruumis? Tuntuu elävästi siltä, että joillakin oli tarkoitus antaa Trumpin kannattajien "murtautua väkivalloin" kongressitaloon. On poliiseja ja sotilaita, jotka kannattavat Trumpia, mutta se ei selitä kaikkea. Siitä lähtien lehdistö ja tiedotusvälineet synkronisoidusti pistävät Trumpia matalaksi. Mutta tässä on mielenkiintoista vilkaista vähän Trumpin ja Bidenin valoisia ja pimeitä puolia. Aloitetaan Trumpista, koska tapaus on helpompi. Kysymys kuuluu vain aloittaako hyvistä vai huonoista puolista? Ja on toki todettava, että mikään tila tai aika ei riitä kaikkien seikkojen läpikäymiseen joten otan esille vain muutamia seikkoja lyhyesti. Ja on tietenkin makukysymys kuka pitää mitäkin hyvänä tai huonona seikkana.
Trump aloitti presidenttinä neljä vuotta sitten ja sitä pidettiin suurena yllätyksenä. Kaikki uskoivat hänen vastustajansa demokraatti Hillary Clintonin voittavan vaalit. Harvat uskoivat Trumpiin. Tätä voittoa pidettiin Venäjän sekaantumisena vaaleihin, mutta myöhemmin selvisi, että tämä olikin demokraattien vaalipropagandaa ja vaalivilppiä. Aloitetaan huonoista seikoista. Trump aloitti irrottamalla Yhdysvallat lukuisista kansainvälisistä sopimuksista täysin yksipuolisesti. Näihin kuuluivat Pariisin ilmastosopimus, kauppapoliittiset sopimukset Euroopan ja muiden valtioiden kanssa ja Iranin kanssa tehty ydinasesopimus. Mutta kaikkein pahimmat olivat sotilaalliset sopimukset, kuten Venäjän kanssa tehdyt keskimatkan ohjukset kieltävä INF-sopimus, ydinsulkusopimus START ja ns. Avoin taivas -sopimus. Nämä kaikki Trump sanoi yksipuolisesti irti. Avoin taivas -sopimuksen irtisanominen rokottaa nimenomaan Eurooppaa, koska Yhdysvalloilla ja Venäjällä on satelliittinsa, joilla vakoilla ja kuvata. Lisäksi lukuisat sanktiot Venäjää ja Kiinaa vastaan aiheuttivat loppujen lopuksi sen, että Eurooppa ja Yhdysvallat itse kärsivät niistä enemmän kuin Venäjä ja Kiina. Itse asiassa Venäjä hyötyi näistä. Suomi oli yksi eniten kärsineistä maista.
Entäpä Trumpin hyvät teot. Niitäkin oli, vaikka monet ovat toista mieltä tai aktiivisesti unohtavat asioita. Tärkein on ehdottomasti se, että yhtään sotaa hän ei sytyttänyt missään päin vastoin kuin hänen edeltäjänsä Barack Obama, joka sytytti enemmän sotia kuin kukaan aikaisempi Yhdysvaltojen presidentti. Trump veti amerikkalaiset joukot pois Syyriasta ja aloitti joukkojen vetämisen Afganistanista ja Irakista. Tärkeimpiä liennyttäviä tekijöitä olivat Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Kiinan presidentin Xi Jinpingin tapaamiset. Yllätyksellinen ja hieno oli Pohjois-Korean Kim Jong-unin tapaamiset. Hieno päätös oli myös aikomus lakkauttaa sotilasliitto Nato tai ainakin irrottautua siitä. Nato on jo aikansa elänyt ja lisää vain jännitteitä Euroopassa. Sisäpoliittisesti Trump sai aikaan paljon, mutta en paneudu niihin.
Entäpä Joe Biden? Tämä demokraatti kasvatti omaisuutensa keinottelemalla kiinalaisten ja ukrainalaisten politiikkojen, oligarkkien ja heidän rahojensa kanssa. Voiko tällainen henkilö olla Yhdysvaltojen presidentti? Hänen poikansa oli siinä mukana vaikkakin hän on narkomaani, alkoholisti ja käytti alaikäisiä tyttöjä hyväksi varsinkin Ukrainassa. Oikeastaan mitään hyvää Bidenissa en toistaiseksi vielä keksi. Häntä pidetään Barack Obaman politiikan jatkajana, mikä on todella huono seikka maailman kannalta. Amerikkalaisen "demokratian" pakkosyöttö maailmalle ei todellakaan lisää rauhaa maailmassa. Naton ja sotilaallisen voiman kasvattaminen lisää jännitteitä varsinkin Euroopassa, jos Biden tähän lähtee. Käsitykseni Bidenista merkitsee väkivallan lisääntymistä ei vain Yhdysvalloissa vaan koko maailmassa. En suinkaan ihannoi Trumpia, mutta en myöskään Bidenia.
Lähipäivät ja -viikot tulevat näyttämään, miten Biden pärjää sisäpoliittisesti. Mitä Yhdysvalloissa tulee tapahtumaan? Yhdysvallat on jakaantunut ainakin kahtia. Millä voimalla on mahdotonta määritellä tällä hetkellä. Trumpin kannatusluvut ovat olleet poliittisista taisteluista johtuen laskussa ja kukaan ei oikeastaan tiedä niitä. Toki vannoutuneita kannattajia hänellä on, mutta monet pelkäävät leimautuvansa ja pilaavansa tulevaisuutensa sillä. Siksi he "vaihtavat puolta". Trumphan on täydellisesti suljettu tiedotusvälineiden ulkopuolelle ja hänestä levitetään vain negatiivista propagandaa. Myös rahoitus- ja liikemaailma sanoutuu hyvää vauhtia irti hänestä. Bidenilla on vapaus käyttää esimerkiksi Twitteriä ja kaikkia tiedotusvälineitä. Demokraatit haluavat hegemonian, koska Trump on liian pelottava ja vaarallinen joten hänet on poistettava politiikasta. Koko maailma asettaa Trumpin antihenkilöksi. Halutaan estää, ettei hän voi asettua ehdokkaaksi enää koskaan. Trump halutaan pyyhkiä poliittiselta kartalta kokonaan. Yhdysvaltojen arkaainen vaalimenetelmä mahdollistaa sen.
Ukraina ilmoitti virallisesti, ettei se ole vaikuttanut mitenkään näihin vaaleihin. Tämä ilmoitus ihmetyttää vähän. Tosin Ukrainan entinen presidentti Petro Poroshenko on kutsuttu Bidenin kruunajaistilaisuuteen, mutta nykyistä presidenttiä Vladimyr Zelenskiä ei ole kutsuttu. Kertooko se jotain asioista? Poroshenkolla ja Bidenilla oli paljon yhteisiä "bisneksiä". Ukraina on Euroopan köyhin valtio ja nyt Ukraina odottaa kovasti köyhäinapua Bidenilta. Biden oli aikanaan syvästi sisällä Ukrainan politiikassa. Vai onko todella niin, että Ukraina on vain alusta, jonka kautta käydään sotaa Venäjää vastaan?
Näistä vaaleista nähdään selkeästi, että sananvapaus ei olekaan itseisarvo vaan suhteellinen käsite, jota pitää suitsia joidenkin tahojen tahdon mukaan. Voivatko suuryritykset olla asian takana vai kokonaan jotkut muut, jotka pystyvät hallitsemaan myös suuryrityksiä? Tämä koskee myös Suomen mediaa, joka toistaa näitä samoja asioita. Trumpista tehtiin digitaalinen marttyyri. Päätös voi mullistaa myös sosiaalista mediaa. Sosiaalinen media on polarisoitunut samalla tavalla kuin tiedotusvälineet. Sosiaalisella medialla on enemmän poliittista valtaa, kuin yksittäisellä valtiolla tai niiden johtajilla. Trump oli sentään Yhdysvaltojen presidentti. Hän oli varsinainen ensimmäinen uhri. Tämän jälkeen tulee muitakin. Sensuuri voitti. Päättäjät on kuitenkin salattu huolellisesti. Demokratialla ei ole enää merkitystä. Demokratia hävisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti