Intellektuelleja idiootteja
Tsar-bomba 1962
Usein on esitetty vertailuja Euroopan nykytilanteesta menneeseen aikaan. Kieltämättä niissä on paljon yhteistä ja minusta on mielenkiintoista katsoa joitakin seikkoja tältä kannalta. Ainakin pari kertaa tilanne on ollut se, että Eurooppa on noussut Venäjää vastaan ja Venäjä on joutunut taistelemaan olemassaolostaan ankarasti. Kieltämättä nykytilanteessa on paljon samaa. Lisäksi tämä selittää paljon tilannetta tällä hetkellä Euroopassa. Mistä tämmöinen eurooppalainen viha venäläisyyttä kohtaan? Koko muu maailma ei ole osoittanut mitään semmoista. Todennäköisesti kyse on kulttuurieroista ja erilaisesta asenteesta maailmaan ja elämään. Kyse on myös ollut omistamisen halusta, ahneudesta ja kulttuurin voiman aliarvioimisesta. On kyse Yhdysvaltojen hegemoniasta ja maailman hallitsemisen menettämisestä. Maailma on muuttumassa ja sitä Yhdysvallat ei halua vaan yrittää pitää kiinni Euroopan avulla jo menettämästään otteestaan. Otsikossa on mainittu "Intellektuelleja idiootteja". Kukin saa itse päätellä keitä tämä määritelmä tarkoittaa.
Ensimmäinen esimerkki on Napoleonin sotaretki Venäjälle 1812, jolloin Napoleon kokosi armeijan Euroopasta ja lähti valloittamaan Venäjää. Joku voi sanoa, että tämä on aika kaukaa haettu esimerkki, mutta yhtäläisyyksiä on siinä, että Napoleonin joukot koostuivat Euroopan eri maista koostuneista joukoista ja Venäjän Aleksanteri I:n joukot koostuivat ainoastaan venäläisistä vaikkakin eri luokista tulleista joukoista, joilla oli vahva usko voittoon. Venäläisten voimakas tahto voitti ja Aleksanteri I marssi voittajana Pariisiin.
Toinen
esimerkki on tietenkin toinen maailmansota ja Hitlerin hyökkäys 1941
Neuvostoliittoon eli operaatio Barbarossa. Molemmat osapuolet Adolf Hitler ja
Josif Stalin tiesivät, että edessä oli sota toisiaan vastaan ja molemmat
yrittivät varustautua etukäteen tuleviin taisteluihin. Kyseessä oli Hitlerin
halu valloittaa alueita ja öljyvaroja Neuvostoliitolta. Lisäksi venäläisiä
pidettiin ali-ihmisinä. Neuvostoliitto ei ollut ehtinyt kunnolla varustautua
tulevaan sotaan ja se yritti saada liittolaisia ensin Britanniasta ja sitten
Ranskasta, mutta molemmat hylkäsivät tarjouksen. Jäljelle jäi viivytysyritys
eli Molotov-Ribbentrop-sopimuksen solmiminen, jolla yritettiin voittaa aikaa.
Tarkoitus oli molemmin puolin varustautua. Stalin tiesi varsin hyvin, että
Suomi oli Saksan liittolainen, joten hän yritti suojata Leningradia siirtämällä
Suomen rajaa lännemmäksi aluevaihdosten avulla silloisen tykinkantaman
ulottumattomiin. Suomi ei kuitenkaan suostunut tähän ja silloin Stalin nosti
1939 talvisodan. Rajoja saatiin siirrettyä, mutta talvisota osoitti kuinka
huonossa kunnossa Neuvostoliiton armeija oli vielä tuohon aikaan.
Tämä oli ilmeinen syy, miksi Hitler aikaisti operaatio Barbarossan ja hyökkäsi Neuvostoliittoon 1941. Mutta mitä yhteistä tuolloisella tilanteella on nykyiseen tilanteeseen? Paljonkin! Hitlerillä oli joukoissaan käytännöllisesti katsoen jälleen koko Eurooppa Suomi mukaan luettuna ja Neuvostoliitto taisteli käytännössä yksin. Tosin se sai liittolaisiksi Yhdysvallat, Britannian ja Ranskan, mutta nämä eivät juuri osallistuneet alkuvaiheen taisteluihin. Britannian pääministerillä Winston Leonard Spencer Churchillilla oli idea, että antaa saksalaisten ja venäläisten tappaa toisensa ja sitten nousta Yhdysvaltojen kanssa maihin ja valloittaa koko Eurooppa vaikka Uralia myöten. Stalin pyysi hyvin usein länsivaltoja muodostamaan toisen rintaman Saksan länsipuolelle, mutta länsivallat noudattivat Churchillin ideaa eivätkä pitäneet kiirettä länsirintamalla. Tämä koitui Venäjälle raskaina ihmismenetyksinä ja Neuvostoliiton toisen maailmansodan menetykset eri lähteiden mukaan ovat 28 miljoonaan henkeä. Venäläisten usko oli kuitenkin vahva ja he eivät antaneet periksi.
Käänteentekeväksi muodostui vuonna 1942 Stalingrad (Nykyisin Volgograd), jossa Neuvostoliiton joukot voittivat saksalaiset ja tämä koitui koko sodan käännekohdaksi. Tästä alkoi Saksan häviö. Asian viimeisteli Kurskin taistelu heinäkuussa 1943, jota pidetään yhä maailman suurimpana panssaritaisteluna. Tämä oli saksalaisten viimeinen yritys lyödä Neuvostoliitto, mutta se hävisi ja tästä lähtien alkoi saksalaisten jatkuvasti kiihtyvä perääntyminen. Tämä herätti länsivallat Yhdysvallat, Britannian ja Ranskan kauhulla, sillä huomattiin, että Churchillin teoria ei enää pitänytkään paikkaansa vaan länsivallat pelästyivät, että Neuvostoliitto valloittaa koko Euroopan Kanaalin rannikkoa myöten. Tuli kiire tehdä jotain ja päätettiin nousta maihin Normandiassa Ranskassa, joka suoritettiin kuitenkin vasta kesäkuussa 1944 nimellä Operation Overlord. Siis vasta pelästys koko Euroopan menettämisestä johti lopulta länsirintaman muodostamiseen.
Miksi sitten kirjoitan näistä seikoista tässä yhteydessä? Siksi, koska nämä kokonaisuudet muodostavat pohjan nykyiselle tilanteelle Euroopassa ja lisäksi niissä on paljon yhteistä nykytilanteeseen. Niistä tulee kronologinen suora linja nykypäivän tapahtumiin Euroopassa. Jaltan konferenssi pidettiin 4. - 11. helmikuuta 1945. Siihen osallistuivat Josif Stalin, Franklin Roosevelt ja Winston Churchill. Roosevelt osoitti suurta sympatiaa Stalinia kohtaan, mikä raivostutti Churchillia. Stalin oli eräänlainen sankari Rooseveltille. Jaltan konferenssissa päätettiin paljon, joka tuli vaikuttamaan tulevaisuuteen ja vaikuttaa yhä tänä päivänä. Siellä päätettiin myös YK:n perustamisesta. Siellä päätettiin Saksan jaosta ja hävittää natsismin ja fasismin viimeisetkin rippeet, mikä ei ole onnistunut tähän päivään mennessä. Edelleen sovittiin Neuvostoliiton osallistumisesta sotaan Japania vastaan ja Kuriilien ja Sahalinin saaren eteläosan luovuttamisesta Neuvostoliitolle.
Yhdysvaltain presidentti Franklin Roosevelt kuoli kaksi kuukautta Jaltan konferenssi jälkeen 12. huhtikuuta 1945. Tilalle tuli kovanlinjan Harry S. Truman, joka määräsi vastoin monien omien kenraaliensa tahtoa pudottamaan atomipommit Hiroshimaan 6. elokuuta ja Nagasakiin 9. elokuuta 1945, vaikka sota Japania vastaan oli jo käytännössä voitettu. Hiroshimassa kuoli kaikkiaan noin 200 000 - 250 000 ihmistä ja Nagasakissa 270 000 - 280 000 ihmistä. Pommien pudottamisen nimenomaisena tarkoituksena oli näyttää Neuvostoliitolle kuka hallitsee maailmaa. Tosin Neuvostoliitto ja Stalin ei ollut mitenkään yllättynyt näistä pommeista vaikkakin piti pommien pudottamista täysin tarpeettomina, koska oli varsin hyvin tietoinen niiden kehittelystä ja näistä pommeista. Truman suunnitteli jopa käyttävänsä pommeja Neuvostoliittoa vastaan pudottamalla niitä Neuvostoliittoon, sillä hän vastusti jyrkästi kommunismin leviämistä. Hän oli perustamassa sotilasliitto Natoa 4. huhtikuuta 1949 vastustamaan Neuvostoliittoa. Vastapainoksi Neuvostoliitto perusti Varsovan liiton 14. toukokuuta 1955. Trumanin oppi on nimetty Harry S. Trumanin mukaan. Ensimmäisen atomipomminsa RDS-1 Neuvostoliitto räjäytti 29. elokuuta 1949 Semipalatinskissa. Ydinohjelman maailman suurin pommi oli Neuvostoliiton 30. lokakuuta 1961 räjäyttämä Tsar-bomba, jonka tehoksi arvioitiin 57 megatonnia.
Tuloksena kaikesta tästä maailmassa vallitsi poliittinen tasapaino. Oikeastaan sitä kutsuttiin kauhuntasapainoksi. Yhdysvallat oli käyttänyt sotaa taloudellisesti hyväkseen ja noussut suurvallaksi. Neuvostoliitto oli sodan tuloksena voittonsa takia noussut toiseksi suurvallaksi. Kahden suurvallan ja niiden liittojen, Naton ja Varsovan, välinen voima käsitettiin tasapainoksi ja näin maailma ei vielä koskaan oltu käsitetty näin turvalliseksi ainakin Euroopan kannalta. Tosin Yhdysvallat kävi jatkuvia sotia ympäri maailmaa joista mainittakoon Korean sota, Vietnamin sota ja jatkuvat sotimiset Latinalaisessa Amerikassa. Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvalloilla ei ole ollut päivääkään ilman sodankäyntiä. Se on sotinut yli 50 sotaa. Kuuban kriisi tapahtui lokakuussa 1962, mutta onneksi sopimisen tuloksena oli entistä rauhallisempi ja tasapainoisempi maailma. Neuvostoliitto aloitti avaruuden valloituksen 1957, joka hätkähdytti Yhdysvallat tajuamaan, että myös sotimisen muoto voisi muuttua (kantoraketit). Tämä rauhoitti maailmaa entisestään.
Tämä oli myös Suomen historian turvallisinta ja rauhallisinta kehittymisen aikaa. Nykyään vielä se käsitetään eräänlaisena polvillaan olon aikana, mutta käsitys tulee vielä muuttumaan. Sitten Neuvostoliittoon ilmestyi sellainen päämies kuin Mihail Gorbatsjov. Hän tuhosi Neuvostoliiton. Hän oli saanut päähänsä, että Neuvostoliiton kommunismia olisi nykyaikaistettava ja uudistettava ja toi esille mielettömät jargonit "perestroika (uudelleenrakentaminen)" ja "glasnost (avoimuus)". Kaikkea alettiin muuttamaan, mutta tällä miehellä ei ollut hajuakaan, mitä tuoda poistetun tilalle. Näin Neuvostoliitto alkoi hajoamaan ja tässä länsi, ennen kaikkea Yhdysvallat näki tilaisuutensa ja käytti sitä roimasti hyväkseen. Neuvostoliiton talous romahti ja Neuvostoliitto hajosi osiin. Vallan Gorbatsjovilta kaappasi alkoholisti nimeltään Boris Jeltsin, joka edisti Neuvostoliiton hajoamista. Neuvostoliitto hajosi 1991 ja länsi käytti tilaisuutta hyväkseen ja ryösti entistä mahtivaltiota. Talous oli romahtanut. Entiset mahtavat sotavoimat olivat romahtaneet. Kansa eli kurjuudessa ja jotkut kaappasivat haltuunsa valtavia valtion omaisuuksia. Heitä ryhdyttiin kutsumaan oligarkeiksi. Gorbatsjov palkittiin 1990 teostaan jopa Nobelin rauhanpalkinnolla mutta tässä on hyvä ottaa huomioon, että Nobelin kaikki palkinnot ovat aina olleet poliittisia. Ne eivät ole puolueettomia, niillä on aina myös poliittinen taustansa. Nykyään Gorbatsjov on myös vihattu ja halveksittu Venäjällä teostaan, mutta lännessä häntä pidetään jonkinmoisena merkkihenkilönä, tuhosihan hän Neuvostoliiton.
Venäjä säilyi kuitenkin suurimpana kokonaisuutena Euroopassa ja oli edelleen maailman suurin valtio. Voimakkaasti heikentyneenä se luotti länteen ja sen lupaamaan "demokratiaan", mutta siellä ei ymmärretty, että sitä käytettiin tietoisesti vain hyväksi. Luvattiin "suuria ja kauniita" asioita, kuten liittyminen EU:hun ja Naton jäsenyys, mutta lännessä tiedettiin varsin hyvin, että tällaista ei koskaan tapahtuisi. Venäjä ja sen kansa on toisenlaista eikä se kelvannut heille, varsinkaan Yhdysvalloille. Suurin ja raain huijaus tapahtui kuitenkin lupaamalla, että Nato ei lähene Venäjän rajoja "tuumaakaan", vaikka varsin hyvin tiedettiin, että tämä ei tule pitämään paikkaansa. Tämä oli selvää valehtelua ja huijausta johon Venäjä ja sen johtajat saatiin uskomaan. Suurin virhe oli se, että Venäjä luotti länteen. Tämä huijaus on nimenomaan pohjana nykyiselle tilanteelle Ukrainassa ja Euroopassa. Jälleen toistui se mikä oli tapahtunut Napoleonin ja Hitlerin aikana. Vastakkain olivat jälleen Venäjä ja Eurooppa - lähinnä Nato. Tällä kertaa Napoleonin ja Hitlerin tilalla vain oli Yhdysvallat. Jopa fasismi ja natsismi ovat nostaneet uudelleen päätään Euroopassa ja varsinkin Ukrainassa. Se on nimenomainen ase Venäjää vastaan.
Seurauksena Neuvostoliiton hajoamisesta oli se, että Yhdysvallat nousi "maailmanherraksi". Se ryhtyi yksinvaltiaana hallitsemaan maailmaa ja yritti määrätä millainen maailma olisi oltava ja miten sen olisi toimittava. Se oli voimakkain valtio taloudellisesti ja sotilaallisesti maailmassa. Vallitsi Yhdysvaltain hegemonia eli ilman mitään sopimuksia muodostunut ylivalta maailman valtioiden välisissä suhteissa. Tämä merkitsi myös sitä, että Yhdysvallat kävi sotia ympäri maailmaa välittämättä maailman mielipiteistä. Se yritti määrätä millainen on oikea "demokratia", jota koko maailman olisi noudatettava. Tämä oli valtava virhe, sillä historiat, kulttuurit ja kansat ovat erilaisia eri puolilla maailmaa ja se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Sotia ja väkivaltaa syttyi eripuolille maailmaan ja terrorismi alkoi laajeta. Terrorismin kasvu on nimenomaan Yhdysvaltojen tuote varsinkin Lähi-idässä. Hegemonialle on ominaista, että se luulee hallitsevansa ikuisesti koko maailmaa, mutta näinhän se ei ole. Jokaiselle hegemonialle on ollut oma aikansa, mutta loppujen lopuksi ne ovat aina hävinneet tai tuhoutuneet kuten Rooman imperiumi aikoinaan, joka perustui myöskin sotimiselle.
Onnettoman alkoholisti - Jeltsinin jälkeen Venäjään tuli presidentiksi Vladimir Vladimirovits Putin. Venäjän kehityksen kannalta tämä oli onni, sillä vuoden 1991 jälkeen 30 vuoden aikana Venäjä on noussut surkeasta alhosta suurten kansakuntien joukkoon. Surkeasta taloudellisesta tilasta Venäjä nousi taloustilanteeseen, jossa sadat ja tuhannet sanktiot eivät saata sitä enää onnettomaan tilaan vaan se voi taloudellisesti jopa paremmin kuin itse sanktioiden antajat. Lännessä sanktioista syytetään Venäjää vaikka ne on asettanut lähinnä Yhdysvallat ja Nato. Venäjällä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä. Viimeisin sanktio on, että EU kielsi toimittamasta Venäjälle vessanpönttöjä, heh! Neljä viidesosaa maailmasta ei tue lännen sanktioita esimerkiksi idän valtiot, Latinalainen Amerikka, Afrikka, Arabimaailma jne. Venäjä kuuluu moneen suureen talousliittoon, joista voisi mainita vaikka BRICS, Euraasian talousunioni, Shanghain yhteistyöjärjestö jne. Jopa ruplan kurssi on noussut huimasti ja siitä on tullut yksi kansainvälisesti vaihdettava valuutta. Työttömyys on tällä hetkellä noin 3 % ja inflaatio myös 3 %. Kultavaranto ja vararahasto on maailman neljänneksi suurin. Talous on lähtenyt kasvuun ja ennustetaan kasvavan aluksi noin 2 % vauhtia. Kauppa on kääntynyt pääasiassa itään ja suurimmat kauppakumppanit ovat Kiina ja Intia. Mutta merkittävää on, että Venäjällä toimii yhä länsimaisia suuria teollisuuslaitoksia sanktioista huolimatta. He eivät kotiuttaneetkaan niitä. Puhutaan jopa yleisesti, että länsi vain näyttelee vastustavansa Venäjää. Raha ratkaisee.
Venäjän rakennustoiminta on hyvin vilkasta. Venäjä on tällä hetkellä maailman merkittävin ydinvoimaloiden rakentaja. Suurimmista vientituotteista mainittakoon öljy, kaasu, kivihiili, puu eri muodoissaan, erilaiset metallit ja mineraalit. Maataloudesta toimii esimerkkinä maailman suurin viljan ja kasvisöljyn vienti. Logistiikka kehittyy voimakkaasti. Venäjä rakentaa parhaillaan kahta "silkkitietä", joista toinen menee Mongolian halki suoraan Kiinaan. Myös rautatieyhteyksiä itään parannetaan hyvin voimakkaasti. BAM eli Baikalin - Amurin rata on nykyään kaksiraiteinen. Käytössä on tällä hetkellä kaksi merkittävää merireittiä. Toinen on Koillisväylä eli suora meritie Murmanskista Kiinaan, joka pidetään nykyään auki koko vuoden. Toinen on uusi vesiväylä Murmanskista Kaspianmeren ja Iranin kautta Persianlahdelle. Tälle on ominaista, että tätä vesireittiä pääsee myös Moskovasta ja Pietarista suoraan Persianlahdelle. Väylää ollaan parhaillaan syventämässä, jotta myös suuretkin kuljetukset voivat käyttää tätä reittiä. Tulevaisuudessa näkymät ovat valoisat. Venäjän kansa pitää tätä kaikkea Vladimir Putinin ansiona ja kaiketikin se on siinä oikeassa. Venäjä on valtava maa, jolla on loputtomia rikkauksia maa-alueellaan. Venäjän ongelma on lähinnä väestön pienuus joka on noin 142 miljoonaa asukasta. Tämä on aivan liian pieni väkiluku suhteessa maan kokoon.
Olemattomista sotavoimista vuodesta 1991 Venäjälle kehittyi eräs maailman suurimmista ja tehokkaimmista armeijoista, jolla on mahtava ja moderni asearsenaali. Venäjällä on maailman eniten ydinaseita. Putin ilmoitti puheessaan 21.2.2023, että Venäjä keskeyttää osallistumisensa toistaiseksi strategisia ydinaseita säätelevään sopimukseen eikä salli enää ydinaseiden ja ydinlaitostensa tarkastuksia. Lisäksi Venäjä varaa itselleen oikeuden tehdä ydinkokeita jos muut niitä tekevät. Venäjä on kehittänyt itselleen aseita, jollaisia muilla ei vielä ole. Venäjä on voittanut kolme sotaa, Tsetsenian sodan 2009, Georgian sodan 2008 ja Syyrian sodan. Venäjä aikoo panostaa edelleen armeijansa kehittämiseen Ainoa valtio, joka pystyy vastustamaan Yhdysvaltoja on Venäjä ja kaikenlisäksi se pystyy tuhoamaan koko Yhdysvallat ja vieläpä moninkertaisesti. Tällä hetkellä (22.2.-27.2.2023) Kiinan merellä on yhteiset sotaharjoitukset Venäjän, Kiinan ja Etelä-Afrikan kanssa.
Yhdysvalloissa taas tänä aikana oli presidenttejä, joilla oli jokaisella omat oikkunsa. Barack Obama oli ensimmäinen tummaihoinen amerikkalainen presidentti (2008 - 2016). Hän tuli lähinnä kuuluisaksi siitä, että soti vähän joka puolella maailmaa ja siitä huolimatta sai Nobelin rauhanpalkinnon 2009. Seuraava presidentti (2017 - 2021) Donald Trump tuli kuuluisaksi sekoiluistaan ja lukuisista erilaisten kansainvälisten sopimusten irtisanomisista yksipuolisesti. Hänen presidenttikautensa loppu oli varsin sekavaa aikaa, jolloin häneltä otettiin pois jopa mahdollisuus käyttää julkisesti omaa mielipidettään. Hänen jälkeensä virkaan astui Yhdysvaltain vanhin koskaan toiminut presidentti Joe Biden (2021 - ). Hänen lukuisista sekoiluistaan huolimatta demokraatit puolustavat häntä epätoivoisesti. Hänen vaalinsa tulivat kuuluisiksi siitä, että niissä oli jopa kuolleilla sieluilla äänioikeus. Yhdysvalloissa on maailman eniten vankiloita ja niissä maailman eniten vankeja, joista suurin osa värillisiä. Kansa on voimakkaasti jakaantunut monella tavalla esimerkiksi poliittisesti demokraatteihin ja republikaaneihin tai ihonvärin mukaan valkoisiin ja värillisiin. Värillisten lisääntyminen on huomattavasti voimakkaampaa kuin valkoisten joten on ennustettu värillisten määrän kasvavan ohi valkoisten määrän ihan lähivuosina. Kansasta tehtyjen mielipidetiedustelujen mukaan 30 - 40 prosenttia kansasta ennustaa Yhdysvaltojen päätyvän vielä sisällissotaan. Luku- ja kirjoitustaidottomuus on 30 prosentin luokkaa. Yhdysvalloilla on eri puolilla maailmaa eniten sotilastukikohtia eli yli 800 tukikohtaa. Dollari hallitsee maailmaa vaikka sillä ei ole edes vastetta. Se on vain paperia.
On hyvä tietää syyt, mistä syystä tämä nykyinen Ukrainan sotaeskalaatio lähti käyntiin. Monroen oppi koski alkujaan vain Amerikan manteretta. Se määräsi, että Yhdysvaltojen laki on kaikkien laki. Yhdysvaltojen mielestä tämä Monroen oppi pitää levittää nyt koko maailmaa käsittäväksi. Tällä hetkellä on ainakin kaksi valtiota, jotka tehokkaasti pystyvät vastustamaan Yhdysvaltain hegemonista hallintaa ja dominointia. Nämä valtiot ovat Venäjä ja Kiina. Yhdysvaltojen mielestä Venäjä on helpompi kohde tuhota tämä vastustus, joten se on ottanut ensimmäiseksi kohteekseen Venäjän. Välineenään se käyttää Eurooppaa kuten aikoinaan Napoleon ja Hitler ja siellä Natoa ja ennen kaikkea Ukrainaa. Tässä yhtäläisyys Napoleoniin ja Hitleriin. On vielä muitakin. Ukrainassa suoritettiin väkivaltainen vallankaappaus Maidanilla 2014 Yhdysvaltojen avulla, jota kaikki ukrainalaiset eivät hyväksyneet. Ukraina jakautui kahteen osaan. Itäinen osa vastusti vallankaappausta. Syntyi sisällissota, joka jatkui näihin päiviin asti. Ensin kaappausta vastustavat voittivat taistelun, jolloin Minskissä Valkovenäjällä tehtiin rauhasopimus I. Sitä Ukraina ei kuitenkaan noudattanut vaan sotaa jatkettiin 2015, jonka kaappauksen vastustajat voittivat jälleen, jolloin tehtiin rauhansopimus II. Osapuolina olivat Ukraina ja vallan kaappausta vastustaneen Donetskin ja Luhanskin alueet. Takaajina toimivat Venäjä, Saksa ja Ranska. Yhdysvalloilla ei ole kumppaneita vaan vasalleja. On hyvä tietää, että käytännössä Saksa on yhä miehitetty maa. Se on ollut amerikkalaisten miehittämä toisesta maailmansodasta lähtien. Siellä on heidän suurin eurooppalainen sotilastukikohtansa jossa on myös ydinaseita.
Länsi ei täysin ymmärrä sitä, että Ukrainan sota alkoi jo 2014 kun Ukraina lähti hyökkäämään Donetskia ja Luhanskia vastaan. Lännen käsityksen mukaan sotatoimet alkoivat vasta 24.2.2022. Minskin sopimuksilla I ja II vuosina 2014 ja 2015 yritettiin lopettaa sota, mutta kuten nyt on paljastunut julkisesti Ukraina, Saksa ja Ranska eivät koskaan noudattaneet näitä sopimuksia vielä vähemmän Yhdysvallat vaan tarkoituksena oli käyttää hyväksi niitä ja varustaa ja kouluttaa Ukrainan armeija hyökkäämään Donetskiin ja Luhanskiin ja valloittaa ne. Tätähän Venäjä ei missään nimessä olisi voinut sopimusten takauksen allekirjoittajana sallia. Lisäksi aikaisempien sopimusten vastaisesti Ukrainaa oltiin ottamassa Naton ja EU:n jäseneksi, mitä Venäjä ei myöskään voinut hyväksyä, koska se oli vuoden 1991 sopimuksen vastainen. Venäjä yritti vaikuttaa, että ainakaan Ukrainaa ei otettaisi Natoon. Se lähetti kirjallisen neuvotteluehdotuksen Yhdysvalloille, Natolle ja Ukrainalle, mutta sai tyrmäävän vastauksen. Jäljelle ei enää jäänyt muuta mahdollisuutta kuin 24.2.2022 aloittaa operaatio.
Tällä operaatiolla on koko Venäjän kansan tuki. Tällä hetkellä Ukrainassa taistelevat vain vapaaehtoiset joukot ja Wagner palkkasotilaat. Varsinainen armeija ei ole taisteluissa mukana. Vapaaehtoisia tulisi lisää satoja tuhansia, mutta toistaiseksi heitä ei vielä edes kouluteta. Vapaaehtoistyö rintamalla oleville käsittää koko maan. Venäläinen psykologia on aivan erilainen kuin läntinen psykologia. Venäjä pitää aivan selvänä, että he ovat sodassa Naton kanssa. Siitä ei ole epäilystäkään. Aseet tulevat Yhdysvalloilta ja Natolta ja jopa Suomesta, joka ei ole vielä edes Naton jäsen. Sotilaallinen koulutus tapahtuu Natomaissa. Aseiden huolto ja korjaus tapahtuu Natomaissa. Taistelijoita tulee myös Puolasta, Britanniasta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Ruotsista ja monesta muusta Natomaasta. Tämä on todettu vangeiksi joutuneista ja kuolleilta löydetyistä papereista. Kaikkiin välineisiin tankkeihin ja lentokoneisiin ei riitä ukrainalaisia ammattilaisia. Siis niihin täytyy saada ulkomaisia käyttäjiä. Ovatko he silloin osallisena sodassa? Ukraina saa iskuihinsa koordinaatit amerikkalaisilta ja ne tulevat satelliittien kautta joten siviilikohteisiin tulevat iskut ovat myös amerikkalaisten syytä. Joseph Borrel sanoi Münchenissä, että EU:sta on tullut Ukrainan armeija. Ukraina ei ole itsenäinen valtio vaan lähinnä Yhdysvaltojen marionetti vai miten sen nyt sanoisi järkevästi? On sanottu, että amerikkalaiset haluavat taistella viimeiseen ukrainalaiseen asti. On myös sanottu, että Valkoisessa talossa varsin hyvin tiedetään, että Ukraina häviää sodan Venäjää vastaan, mutta mitä sen jälkeen? Ei uskota, että Venäjä lähtee hyökkäämään Eurooppaan. Kukaan ei usko tätä. On myös sanottu, että Ukrainalle täytyy antaa ydinase. Ukrainaa hallitsevat natsit ja fasistit, jotka ovat Venäjän päävihollisia.
Palatakseni juttuni alkuun. Eurooppa oli siis jo ainakin kaksi kertaa aikaisemmin hyökännyt Venäjää vastaan. Nyt on siis selkeästi kolmas kerta. Nato ja varsinkin Yhdysvallat on aina pitänyt Venäjää päävihollisenaan. Nato on sotilasliitto ja selvä uhka Venäjälle. Puolueeton turvavyöhyke vuodelta 1991 vallattiin Naton haltuun ja se oli ilmeinen hyökkäystoimi kohti Venäjää. Venäjä pitää aivan selvänä, että he ovat sodassa Naton kanssa. On huomattava, että Nato eteni kohti Venäjää ihan Venäjän rajalle kiinni. Venäjä ei edennyt kohti Natoa. Jopa Suomi on yhtymässä tähän. Tämä on ilmeinen sotilaallinen uhka. Venäjän täytyi ryhtyä puolustustoimiin. Tähän valittiin toistaiseksi Ukraina, koska selkeästi siellä oli jo ryhdytty aseistamaan joukkoja ja tämä oli seuraava Naton etenemisen paikka. Amerikkalaisilla on toiveena pysyä edelleen maailman hegemoniana. Eurooppa kannattaa tätä, mutta Venäjä, Kiina, Intia ja koko muu maailma ovat toista mieltä. Pyrkimys on pois USA:n hegemoniasta kohti monikeskistä maailmaa. Yhdysvaltojen aika on jo ohi. Venäjä on nyt kääntynyt itään ja on riippumaton valtio. Venäjä on alkanut irtautua kaikista länsimaisista organisaatioista. Esimerkiksi Venäjä on jo irtautunut tai irtautumassa EU:n kaikista järjestöistä. Maailmasta on muodostumassa monipolaarinen eli monikeskinen, jotka kaikki ovat tasavertaisia. Tämä on uutta ajattelua. Neljä viidesosaa maailmasta ei halua elää lännen säännöillä, jotka ovat mennyttä aikaa. Amerikkalaiset ovat pilanneet välinsä sekä venäläisiin että kiinalaisiin. Venäläiset saavat tukea esimerkiksi Kiinasta, Valko-Venäjästä, Iranista ja monista muista valtioista. On muodostumassa uusi Euroopan ja Aasian partneruus ja erilaiset liitot. Ne eivät toimi länttä vastaan vaan lännestä huolimatta ja riippumatta. Viimekädessä Venäjällä on voimaa tuhota Yhdysvallat moninkertaisesti. Tämä voi olla vaarallista koko maailmalle. Tätäkö me haluamme ja tähänkö me toimillamme tällä hetkellä pyrimme?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti