lauantai 4. marraskuuta 2017





MAIDAN 3 ???




Mielenkiintoinen uutinen levisi Ukrainan tiedotusvälineissä 23.10.2017. Klo 19.46 ilmestyi uutisiin, että Ukrainan presidentti Petro Poroshenko yritettiin tappaa  hänen vierailullaan Avdejevakassa tarkastamassa joukkoja. Tuntemattomat miehet yrittivät murhata presidentin, mutta heidät likvidoitiin. Uutisissa oli samalla kuva, jossa maassa makaa kaksi maastopukuista ruumista. Kuuden minuutin päästä uutinen poistettiin ja peruttiin. Samalla kerrottiin, että uutinen oli väärennetty ja peräisin Romaniasta. Uutinen olisi siis ollut "feikki" ja tullut Romaniasta. Myöhemmin tietysti keksittiin, että tietenkin se olisi tullut Venäjältä. Mikä on totuus, jää kysymysten varaan? Mitä todellisuudessa tapahtui sitä ei kerrota.


On esitetty lukuisia teorioita, mitä todella tapahtui. Yksi teoria on, että juttu todella oli feikkiä eli valetta. Feikkiin juttuun kuuluu, että Poroshenkolla on heikko kannatus kansan keskuudessa eli vain noin 6 %. Toinen teoria on, että roistot, mahdolliset Poroshenkon viholliset, yrittivät suorittaa teloituksen, mutta ampuivat "ohi", siis epäonnistuivat. Kolmas teoria esittää realistisen yrityksen tappaa Poroshenko ja päästä hänestä poliittisesti vihollisena siis oikeammin vapauttaa paikka uudelle " johtajalle". Poroshenkolla on lukuisia vihollisia oligarkkien keskuudessa esim. oligarkki Igor Kolomoiski, jolta Poroshenko riisti Ukrainan suurimman pankin ja Odessan kaupungin pormestaruuden. Yksi teoria esittää, että jos Poroshenkoa olisi todella ammuttu, olisi alkanut uusi Maidan eli suuri verenvuodatus Maidanilla, joka olisi ollut tämän teon tarkoituksena. Uutisissa oli, että ne jotka yrittivät tappaa Poroshenkon, olivat henkilöitä, jotka kokoontuivat Maidanilla eli radikaaleja mielenosoittajia.

Oligarkki Igor Kolomoiski.


Ukrainassa on jo usean viikon ajan osoitettu mieltä Kiovassa parlamenttitalon Radan edustalla. Tai oikeammin mielenosoittajat piirittivät sen. Sinne on pystytetty leiri, jossa on kymmeniä telttoja ja ihmiset viettävät niissä yönsä. Päivisin osoitetaan mieltä parlamentin edustajia ja presidentti Poroshenkoa vastaan. Estetään parlamentin edustajia menemästä parlamenttiin ja jopa käydään heidän kimppuunsa. Pidetään puheita ja välillä otetaan yhteen poliisien kanssa. Mielenosoittajien määrä on vaihdellut muutamasta sadasta tuhansiin. Monet sanovat, että tämä muistuttaa edellisen Maidanin alkua, siis sitä miten Maidan alkoi vuonna 2013 ja jatkui huippuunsa 2014, jolloin edellinen presidentti Viktor Janukovitsh joutui pakenemaan henkensä edestä Venäjälle. Toiset taas puhuvat, että tämä ei ollenkaan muistuta Maidania. Välillä näyttäisi siltä, että tältä puuttuu tavallisten ihmisten tuki ja tähän osallistuvat vain ääriryhmät, esim. natsit. Toiset sanovat, että ihmiset ovat jo kyllästyneet tällaisiin mielenilmaisuihin.

Telttaleiriä radan edustalla. Rada, parlamentti näkyy takana.

Mielenosoituksia






Yksi päämielenosoittajista on Mikheil Saakasvili, Georgian entinen presidentti, joka hävisi sodan Venäjää vastaan eikä hänelle  koskaan myönnetty USA:n kansalaisuutta. Hänen vaatimuksensa on presidentti Poroshenkon ero. Saakasvili jopa nukkuu tai on nukkunut tai ollut nukkuvinaan telttaleirissä. Hän pitää palopuheita melkein joka päivä. Ukrainalaiset kutsuvat yleisesti Saakasviliä maailman kuuluisimmaksi pummiksi. 24.10.2017 Poroshenko järjesti niin, että Saakasvililtä otettiin kaikki poliittiset statukset pois. Kun hänelle ojennettiin päätös hän repi sen julkisesti ja heitti paperisilpun tuojan päälle. Nyt hänet voitaisiin pidättää ja palauttaa Georgiaan, joka on antanut kansainväliset etsintäkuulutukset Saakasvilistä. Häntä odottaisi 27 vuoden tuomio murhista ja valtion varojen kavaltamisesta. Puheessaan samana päivänä Saakasvili pyysi Ukrainan kansaa puolustamaan häntä. Hän on koonnut joukon georgialaisia tai kuten Ukrainassa sanotaan gruusialaisia entisiä kannattajiaan mukaansa tähän mielenilmaukseen. Puhutaan gruusialaisesta mafiasta.

Saakasvili saapuu leirille

Saakasvili jopa yöpyy leirillä.

Kansanedustaja,  Radan jäsen Semen Semenko esitti mielenosoituksessa sunnuntaina 22.10.2017 puheessaan uhkauksen, että Poroshenkon ja hänen kannattajiensa olisi aika lähteä tai muuten kyseessä on heidän elämänsä. Tämä on selvä tappouhkaus. Toisaalta myös Donbass natsipataljoonan jäsen kutsumanimeltään "Katana" (japanilainen samurainmiekka) esitti 21.10.2017 puheessaan ultimatumin Poroshenkolle: "Ultimatumi Petro Aleksejevitsh Poroshenkolle! Jos ette tottele meitä muistakaa tapahtumia Romaniassa ja mitä tapahtui Nicolae Ceausesculle".  Romanian silloisen presidentti Nicolae Ceausescun ja hänen vaimonsa Elenan surmasi sotilasryhmä ilman mitään oikeudenkäyntiä  25.12.1989 (valeoikeidenkäynti). Poroshenkon vaimon nimi on Marina.

Radan edustaja Semen Semenko esittää uhkauksen Poroshenkolle.

Katana esittää 21.10.2017 ultimatumin Poroshenkolle: "Sinulle tapahtuu samoin, kuin Romanian presidentille Nicolae Ceausesculle".


Nicolae Ceausescu ja hänen vaimonsa Elena taistelivat henkensä edestä 25.12.1989 viisi minuuttia ennen kuin heidät ammuttiin.

Elena Ceausescu ammuttuna

Nicolae Ceausescu ammuttuna. Heidät tapettiin rynnäkkökivääreillä. Nicolaesta löydettiin yli 40 luotia. Lukemattomia luotien jälkiä takana seinällä.


Nykyiset Ukrainan presidentti ja hallitus tulivat valtaan väkivaltaisesti Maidan 2:n avulla. He tuntevat menetelmät ja toimintatavat mielenosoitusten yhteydessä. Nykyisillä mielenosoituksilla on yksi ero Maidan 2:een. Heillä ei ole länsimaiden tukea toiminnalleen. Vuonna 2014 Maidanin mielenosoituksissa juoksi lukematon määrä länsieurooppalaisia ja amerikkalaisia politiikkoja puhumassa ja osoittamassa mieltään. Kannattamassa puheillaan oli mm. Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama, varapresidentti Joe Biden juoksi yhtenään Ukrainassa, Victoria Nuland kävi absurdisti jakamassa leipää mielenosoittajille ja senaattori John McCain liikkui kuin kotonaan Ukrainassa. Voidaan sanoa, että Ukrainan uusi johto tuolloin oli Yhdysvaltojen valitsema. Myös EU:n poliitikot olivat kannattamassa Maidan 2:sta. Kannustavina ajatuksina leviteltiin tietoa, että päästään EU:n jäseniksi ja eroon valtavasta korruptiosta. Mutta näin ei ole käynyt. Ukrainalla ei ole mennyt hyvin. Se on köyhin valtio entisen Neuvostoliiton jälkeisistä valtioista ja köyhin valtio koko Euroopassa. Lisäksi se käy vaarallista sisällissotaa keskellä Eurooppaa. Korruptio on entistä hurjempaa ja EU-jäsenyys entistä kauempana. Se on natsimielisin valtio maailmassa.

Victoria Nuland jakamassa absurdisti leipää Maidanilla 2014


Neuvostoliiton aikaan Ukraina oli rikkain ja hyvinvoivin valtio liitossa. Myös edellinen presidentti Viktor Janukovitsh tuli valtaan joulukuussa 2004 väkivaltaisten mielenosoitusten ns. oranssin vallankumouksen eli Maidan 1:n avulla. Hänen aikanaan voidaan sanoa, että Ukraina oli kukkeimmillaan ja hyvinvoivin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Kauppaa käytiin moneen suuntaan ja teollisuus kukoisti. Eurooppaan välitettiin venäläistä kaasua, Venäjälle rakennettiin avaruusrakettien ja ohjusten osia, rakennettiin maailman suurinta lentokonetta Antonov AN-225 Mrijaa, helikoptereiden moottoreita, panssarivaunuja jne. Myös kaivosteollisuus ja metalliteollisuus sekä mustan mullan maatalous kukoistivat. Silloin ei käyty sisällissotaa. Näin ei ole enää. Maidan 2 muutti kaiken.

Maailman suurin lentokone Antonov  AN-225 Mrija.


Mitä siis nyt odottaa? Onko nyt edessä Maidan 3 on kysymys, johon on vaikea vastata. Presidentti Obama ei enää ole vallassa. Näin ollen hänen aikaisensa ihmiset ovat käytännössä poissa pelistä Ukrainassa. Presidentti Poroshenko loukkasi julkisesti ja yleisesti nykyistä Yhdysvaltojen presidenttiä Trumpia ja kannatti näkyvästi Hillary Clintonia heidän vaalitaistojensa aikana. Trump tuskin unohtaa tätä,  on hän sen sortin ihmisiä. Poroshenkoa kiinnostaa pitää sisällissotaa yllä Itäukrainassa, koska se pitää sotilaat poissa Maidanilta. Ukrainaa hallitsevat itse asiassa oligarkkien klaanit ja Poroshenko johtaa yhtä klaania, sisäministeri Arsen Avakov toista klaania. Nyt 31.10.2017 pidätettiin Avakovin poika Aleksandr valtion varojen kavaltamisesta. Eikä tämä ole ainoa esimerkki monien klaanien välisestä taistelusta, josta jo aikaisemmin olemme nähneet Igor Kolomoiskin tyrmäämisen. Kolomoiski on ilmeinen Poroshenkon vihollinen. Ja muitakin riittää.

Korruption vastainen ryhmä pidätti sisäministerin pojan Aleksandr Avakovin 31.10.2017.

Euroopassa alkaa esiintyä jo väsymystä Ukrainan toimintaa kohtaan. Mm. Romania, Unkari ja Puola ovat esittäneet lukuisia vastalauseita Ukrainaa vastaan. Yhdysvallat ilmeisesti jatkaa sotkeentumista Ukrainan asioihin. Tämä liittynee politiikkaan, jolla se pyrkii provosoimaan Venäjää käyttämään sotavoimiaan Ukrainassa. Kaiken taustalla on Venäjän kasvu yhdeksi maailman mahtitekijäksi ja tämä uhkaa Yhdysvaltojen hegemoniaa maailmassa. Käydään peitettyä sotaa Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä, jossa Yhdysvallat käyttää "vierasta verta" omiin tarkoitusperiinsä. Voidaan sanoa, että Yhdysvallat hävisi sodan Georgiassa ja Syyriassa ja jäljelle jäi Ukraina. Uhrataan ukrainalaisia, syyrialaisia ja georgialaisia ihmisiä. Yhdysvallat käyttää Ukrainaa instrumenttina Venäjää vastaan. Toistaiseksi Venäjä ei ole langennut ansaan. Tämä politiikka jakaa Eurooppaa sisäisesti. Sota keskellä Eurooppaa olisi eurooppalaisille kauhistus, mutta Yhdysvaltain ilmeisenä pyrkimyksenä on tämä. Se on kiila Euroopan ja Venäjän välillä. Itä-Ukrainassa on virallisten lukujen mukaan kuollut jo yli 10 000 henkeä.

Ukraina on natsimielisin valtio maailmassa. Toisen maailmansodan aikaisille natseille pystytetään nykyään muistomerkkejä, nimetään katuja ja paikkakuntia, järjestetään kulkueita ja muistetaan natseja täysin virallisilla juhlallisuuksilla. Tällaisia natseja olivat mm. Stepan Pandera ja Roman Shukevitsh   Sitten 17.10.2017 Vinnitsan kaupungissa paljastettiin patsas Symon Petljuralle, joka oli tapattanut yli 40 000 juutalaista. Patsas pystytettiin vieläpä juutalaisten kaupunginosaan juuri samaan paikkaan, jossa hän oli tapattanut juutalaisia. Hän ampui heitä jopa omin käsin. Israelissa knesset esitti jyrkän vastalauseen. Ja Eurooppa on hiljaa ja vaikenee.

Vinnitsassa paljastettiin 17.10.2017 patsas natsille Symon Petjuralle.


Ukrainassa on aivan yleistä, että ihmisiä tapetaan poliittisista syistä. Murhat ovat nykyään normi. Kaksi tapausta ylitti Yhdysvaltojen uutiskynnyksen. Ensimmäinen oli kansanedustaja Igor Moishjukin murhayritys 25.10.2017 Kiovassa räjäyttämällä pommi kadulla. Moishjuk  haavoittui, mutta hänen henkivartijansa ja täysin sivullinen henkilö saivat surmansa. Toinen tapaus oli naistarkka-ampujan Amina Okujevan murha 30.10.2017.  Hänen suurena  harrastuksenaan oli käydä Itä-Ukrainassa ampumassa "siluetteja". Aina kun hän näki ihmisen hän kuvitteli sen siluettimaalitauluiksi ja ampui. Selkokielelle käännettynä hän oli nainen, joka huvitteli tappamalla ihmisiä. Nyt hän itse sai kuulan kalloonsa. Hänen miehensä Adam Osmajev haavoittui. He olivat ajamassa autolla Hitaakhan kylässä, kun heitä kohti ammuttiin, Amina kuoli välittömästi. Tekisi mieleni sanoa, että nyt on yksi hirviö vähemmän tässä maailmassa. Hän sai ansaitsemansa kohtalon. Jotkut selittävät, että eri oligarkkiklaanit taistelevat keskenään.

Igor Moishjukin murhayritys 25.10.2017

Igor Moishjuk oli kuuluisa tappeluistaan radassa. "Mitä sinä sanoit?!... Saasta odotas...!"

Radikaalit aktivistit julistivat 28.10.2017 kauppasaarron Roshen-tuotteille ja piirittivät makeistehtaan. Heidän vaatimuksensa on, että Poroshenkon on nyt valittava joko presidentin ura tai liikemiehen ura. Presidentiksi ryhdyttyään Poroshenko lupasi jättää kaikki bisnekset, mutta ei ole pitänyt lupaustaan. Presidenttinä olonsa aikansa hän on jatkanut liiketoimintaansa ja kolminkertaistanut omaisuutensa. Lisäksi hän kuuluu ns. Panama-listaan, jossa hän kiertää Ukrainan veroja.

USA:n presidentti Trump on lähdössä kiertoajelulle Kaukoitään. Hän on ehdottanut tapaamista presidentti Putinille Vietnamissa. Nyt Venäjällä mietitään onko tapaamisessa mitään järkeä? Kannattaako Putinin matkustaa Vietnamiin tapaamaan Trumpia ja tuhlaamaan aikaa? Jos keskustellaan pelkästään Pohjois-Koreasta, kannattaako tuhlata siihen aikaa? Jos taas puhutaan myös Ukrainasta ja Syyriasta, voisi tapaamista ehkä suositella. Tiedetään, että Trumpin sanoihin ei ole luottamista. Hän puhuu toista ja tekee toista. Hän joutuu kulkemaan kapeaa polkua, jonka ovat muodostaneet senaatti ja kongressi eikä hän pysty poikkeamaan tältä polulta, vaikka kova on yritys.

On sanottu, että nyt Maidanilla eri tahot ovat osoittamassa mieltä Poroshenkoa vastaan. Igor Kolomoiski, Arsen Avakov, Mikheil Saakasvili ja moni muu osoittaa vastustavansa joko tai nykyhallintoa, korruptiota  ja Poroshenkoa. Yhtenä vaarana pidetään, että sotarintamalta Itäukrainasta tuodaan sotilaita paikalle. Joku ehdotti, että 5 000 sotilasta, jotka ovat tappajia, tekisi terää tässä tapauksessa. Jos verta vuodatetaan saattaa se johtaa uuteen Maidaniin ja vallan vaihtoon. Kukaan ei vielä osaa sanoa, kasvaako tästä Maidan 3. Voi olla hyvinkin, että kaikki kuivuu kasaan. Mutta kaikki ovat varmoja, että joskus tulee vielä Maidan 3:n aika. Vain aika näyttää.

Hirviö Amina Okujeva tapettiin 30.10.2017




Ei kommentteja: