sunnuntai 10. joulukuuta 2017





UKRAINAN SYKSY 2017


Saakasvili uhkaa hypätä kahdeksankerroksisen talon katolta huom. entinen Georgian  presidentti!

Mielenkiintoisia asioita on tapahtunut Ukrainassa. Mielenkiintoisinta oli kai se, mitä tapahtui  joulukuun 5. päivänä. Ukrainan salainen poliisi SBU osasto "Alfa" yritti ottaa Mikheil Saakasvilin kiinni. Saakasvili karkasi kahdeksankerroksisen talon katolle ja uhkasi hypätä sieltä alas. Samalla hän kutsui kannattajiaan paikalle. Hän sanoi "Poroshenko on varas. Hän on Ukrainan kansan pettäjä. Kansa, minä pyydän tulemaan kaduille jatkamaan taistelua! Pyydän ukrainalaisia  olemaan sallimatta kiinniottoani! Älkää salliko Poroshenkon varkauksia ja hänen joukkionsa laittomuuksia!" SBU otti hänet kuitenkin kiinni ja vei autoonsa. Kannattajat rakensivat barrikadeja  ja pysäyttivät ja piirittivät auton ja vapauttivat Saakasvilin

Mielenosoittajat pysäyttivät salaisen poliisin auton ja auttoivat Saakasviliä pakenemaan. Saakasvili punaisen nuolen kohdalla.

Saakasvili mielenosoittajien keskellä. Huom. käsiraudat!

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin lokakuusta asti ovat jatkuneet mielenosoitukset Kiovassa parlamenttitalon edustalla. Saakasvili oli yksi johtajista Petro Poroshenkoa vastaan. Poroshenkon mahdollisena tarkoituksena on ottaa Saakasvili kiinni ja palauttaa Georgiaan, jossa häntä odottaa 27 vuoden vankilatuomio. Toisaalta oli mielenkiintoinen kahden hakkerin Vovan ja Leksusin puhelu Poroshenkolle. Poroshenko luuli puhuvansa  Ukrainan salaisen poliisin kanssa: - "Haloo! Terve, kaveri!" - "Terve, sanoi Poroshenko. - Mitä teillä siellä tapahtuu? kysyivät hakkerit. -"Ei mitään erikoista, löydettiin yhteys Mikheil Saakasvilin ja venäläisen salaisen tiedustelun kanssa. He ovat finanssoineet häntä. Otettiin kiinni kuumana, nyt rakennamme syytettä tällä perusteella, sanoi Ukrainan presidentti. - No entäpä eteenpäin sitten? kysyivät hakkerit. - Tulee oikeudenkäynti. Emme käytä mitään julmia menetelmiä. Pääsyyttäjä antoi lehdistökonferenssin näyttäen samalla videon, jossa hänelle annetaan rahaa, neuvotteluja oligarkkien kanssa. Tämä on hirvittävää ja vastenmielistä." sanoi presidentti. Tällä hän tarkoitti, että rahat tulivat Ukrainan entiseltä presidentiltä Viktor Janukovitsilta. Toisaalta Saakasvili syytti Poroshenkoa katolta käsin Venäjän agentiksi. Illalla Saakasvili esiintyi jo Maidanilla.


Saakasvili puhuu Maidanilla: "Nämä käsiraudat hän varaa Poroshenkolle!".

Yöllä 6.12.2017 bussilasteittain SBU:n salaisen poliisin poliiseja hyökkäsi mielenosoittajien leiriin tarkoituksena vangita Saakasvili. Mutta he erehtyivät teltasta eivätkä saaneet häntä kiinni. Mielenosoittajat ajoivat heidät tiehensä. 11 poliisia sekä kaksi mielenosoittajaa joutui sairaalaan. Seuraavana päivänä Saakasvili puhui Maidanilla ja esitteli käsirautojaan ja sanoi, että "nämä käsiraudat hän varaa Poroshenkolle ja pistää hänet niihin". Saakasvili saatiin kuitenkin vangituksi  8.12.2017. Asianajajaa ei olla laskettu hänen puheilleen. Saakasvili julisti aloittavansa nälkälakon. Sunnuntaina10.12.2017 mielenosoittajat rikkoivat Poroshenkon Kiovassa omistaman makeiskaupan Roshen ikkunan ja piirittivät kaupan. Henkilökunta joutui sulkeutumaan liikkeen sisälle. Tilanne jatkunee aktiivisena.




Ukrainan ortodoksisen kirkon patriarkka Filaret

Sensaatiomainen uutinen oli kuitenkin kirje 30.11.2017. Sen oli lähettänyt  Ukrainan ortodoksisen kirkon patriarkka Filaret (Mihailo Denisenko) Venäjän ortodoksiselle kirkolle eli Moskovan patriarkaatille, jota johtaa patriarkan virassa Kirill. Filaret oli julistanut Kiovan patriarkaatin 1990-luvun alussa eroavan Moskovan patriarkaatista ja julistautui autokefaaliseksi eli muista ortodoksikirkoista riippumattomaksi. Mikään muu kirkko koko maailmassa ei ole tätä Ukrainan kirkon autokefaalia kuitenkaan tunnustanut. Tätä ei ole edes paavi tunnustanut. Tässä kirjeessään Moskovan patriarkaatille Filaret pyysi anteeksi tekojaan ja ottamaan itsensä takaisin Moskovan patriarkaattiin. Hän päättää kirjeensä sanoin "Pyydän anteeksi kaikkea, mitä olen sanonut, tehnyt, koko minun sielullani ja hyvästelen kaikkia!"

Moskovan ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill

Moskova patriarkaatti päätti muodostaa komission, joka ryhtyi tutkimaan asiaa. Siihen yritetään saada jäseniä sekä Moskova patriarkaatista, että Ukrainasta. Miten yhdistää kirkot Moskovan patriarkaatin alaisuuteen? Ukrainassa on ollut voimakasta kahtiajakoa. Osa kirkoista on kuulunut Moskovan patriarkaattiin ja osa ns. Kiovan patriarkaattiin. Ääriainekset Ukrainassa ovat kuitenkin vuoden 2014 jälkeen käyneet Moskovan patriarkaattiin kuuluvien kirkkojen kimppuun, hakanneet kirkkoväkeä, ajaneet väen ja papit ulos kirkoistaan, ryöstäneet kirkollisvälineet, lukinneet tai naulanneet kirkkojen ovet umpeen tai jopa polttaneet kirkkoja maan tasalle. Tällä he ovat halunneet pakottaa kaikki Ukrainan ortodoksit Kiovan patriarkaatin alaisuuteen.

Ääriainekset ja natsit jopa polttivat venäjämielisiä kirkkoja maan tasalle.

Yhdistäminen ei kuitenkaan tule olemaan helppo tehtävä. Puhutaan paljon, että saman kirkon alaisuuteen kuuluvat uskovat eivät voi vihata toisiaan ja taistella toisiaan vastaan. Ilman muuta monet ukrainalaiset poliitikot ovat toimenpidettä vastaan. Mitä, jos Ukrainan uskova kirkkoväki kuuluisi Moskovan patriarkaatin alaisuuteen? Kysymys muodostuu poliittiseksi. On jopa epäilty Filaretin kirjeen aitoutta, mutta se on todistettu aidoksi. Filaret on syntynyt 23. tammikuuta 1929, joten hän täyttää tammikuussa 89 vuotta. Monet sanovat, että pian hän joutuu jumalan eteen ja siksi on ruvennut katumaan tekojaan. En ole ortodoksi, joten suonette anteeksi asiavirheet, jos niitä esiintyy.



Patriarkka Kirill, Vladimir Putin ja Viktor Medvedtsjuk 15.11.2017

Mielenkiintoinen oli tapahtuma 15.11.2017 kun presidentti Vladimir Putin vieraili patriarkka Kirillin kanssa restauroidussa 1700-luvulta peräisin olevassa Uuden Jerusalemin luostarissa. Heidän luokseen luostarissa  käveli Ukrainan lakihallinnon johtaja Viktor Medvedtsjuk. Hän tuli keskustelemaan presidentti Putinin kanssa ukrainalaisten ja itäukrainalaisten sotavankien vaihdosta. Putin lupasi ottaa yhteyttä Itäukrainaan ja niin hän tekikin 19.11.2017. Donetskin ja Luganskin päämiehet  Zakharchenko ja Plotnistsky suostuivat heti toimenpiteeseen, mutta Ukrainan puolella asia ei ollutkaan niin yksinkertainen. Itäukrainalaiset pitävät vankeja sotavankeina, mutta ukrainalaiset pitävät vankeja rikollisina, joita ei voida vaihtaa. Tähän päivään mennessä vankeja ei olla vaihdettu. Minskin sopimukseen kuuluu kaikkien vankien vaihto puolin ja toisin.






Italian televisiossa esitettiin 19.11.2017 italialaisten toimittajien tekemä dokumentti "Ucraina, le verita´ nascoste. Parlano i cecchini di piazza Maidan" (engl. Ukraine: the hidden truth). Dokumentin on ohjannut Gian Micalessin. Dokumentti pyrkii kertomaan totuuden Maidanin tapahtumista vuonna 2014 ja niistä yli 100 murhasta Maidanin aikana. Toimittajat löysivät kolme murhaajaa, jotka ampuivat hotelli Kiovasta kohti mielenosoittajia ja poliiseja tarkoituksena kylvää sekasortoa ja syyttää silloista Ukrainan presidenttiä Viktor Janukovitsia murhista. Murhaajat olivat georgialaiset Kvaratsheklia Pledges, Alexander Revazishvili ja Koba Nergadze. He olivat toimineet Mikhail Saakasvilin salaisessa turvapalvelussa hänen ollessaan Georgian presidentti. Nyt Saakasvili oli kutsunut heidät Kiovaan tekemään tehtävää ja he tulivat. Alkuperäiset käskyt tulivat kuitenkin aina amerikkalaisilta. Yhteysmiehenä ja käskijänä toimi amerikkalainen Brian Christopher Boyenger, Yhdysvaltain ilmavoimien 101 divisioonan upseeri ja tarkka-ampuja. Kaikkia hänen käskyjään oli noudatettava tarkasti.

Ohjaaja Gian Micalessin

Kvaratsheklia Pledges

Slexander Revazishvili

Koba Negradze

Amerikkalainen Brian Christopher Boyenger, jonka käskyjä oli toteltava.



Amerikkalaiset olivat tilanneet ampujat. Tarkoituksena oli siis ampua mielenosoittajia ja poliiseja valikoimatta uhreja. "Meidät oli määrätty ampumaan sekä poliiseja että mielenosoittajia tekemättä eroa heidän välillään. Ampuminen tehtiin hotelli Ukrainasta. Meidän piti provosoida mielenosoittajia ja poliiseja ja syy vieritettiin presidentti Viktor Janukovitshille. Aseet toi  Ukrainan varapääministeri Sergei Pashinski ja kolme muuta henkilöä, joiden joukossa oli Vladimir Parasjuk, joka nykyään on Ukrainan parlamentin jäsen. Nämä kolme ampujaa eivät kuitenkaan olleet ainoat ampujat. He kertovat, että viereisessä hotellihuoneessa oli muita ampujia. He olivat liettualaisia ja amerikkalaisia. Meidän piti jatkuvasti olla yhteydessä tähän amerikkalaiseen Boyengeriin. Hän antoi meille tilauksia. Täytyi noudattaa kaikkia hänen ohjeitaan. Maidanin tapauksen jälkeen amerikkalainen Boyenger meni Donbassiin ohjaamaan taistelua itäukrainalaisia vastaan." Näin kertoivat ampujat.



Dokumentin tiedot kumoavat täysin nykyisten viranomaisten virallisen version, jonka mukaan teurastuksen Kiovan keskustassa järjesti Janukovistin hallitus. Tätä käsitystä  useimmat länsimaat tukevat. Itse asiassa näitä murhia ei ole ollenkaan tutkittu eikä ketään ole saatettu koskaan vastuuseen. Kaikki todisteet on hävitetty mm. kaatamalla puut, joihin luoteja on osunut. Herää kaksi kysymystä. Mistä syystä murhia ei olla tutkittu ja mistä syystä juuri nyt murhaajat astuvat esiin? Presidentti Poroshenko on julistanut täydellisen amnestian (armahduksen) Maidanin tapahtumiin osallistuneille. Liekö tämä se syy?

Dokumentti on kaksiosainen (tekstitys englanniksi) ja nähtävänä osoitteissa:








Otetaan seuraavaksi sitten televisiokanavan NewsOne:in piiritys. Joulukuun 3. päivänä ukrainalaiset ääriainekset piirittivät Kiovassa NewsOne:n ja eristivät televisiokanavan muusta maailmasta. Edes työntekijöitä ei päästetty ulos tai sisään. Kanava lähetti kuitenkin ohjelmaa suorana koko ajan. He olivat soittaneet Ukrainan poliisille, mutta poliisi oli vastannut heille, että mitään laitonta ei ole tapahtunut. Kukaan ei tullut ajamaan ääriaineksia pois. Siinä on oppia ukrainalaisesta sananvapaudesta.

 NewsOne:n piiritys

Suora lähetys jatkui kuitenkin.

Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta. Vuotta aikaisemmin 4.9. 2016 nämä samat ääriainekset olivat hyökänneet televisiokanavan INTERin kimppuun, hyökkäsivät sisälle ja pahoinpitelivät henkilökuntaa, särkivät laitteiston ja polttivat rakennuksen. Kyseessä olivat täsmälleen samat henkilöt kuin nyt. He kutsuivat itseään "patriooteiksi" eivätkä peittäneet edes kasvojaan, joten heidät oli helppo tunnistaa. Eikä edes tämä ollut ensimmäinen kerta. Nykyään INTER jatkaa kaikesta huolimatta toimintaansa. Ketään ei ole rangaistu teosta.

Televisiokanava INTERIN poltto 2016. Huomaa "patriootti", joka vasemmalla etualalla polttaa piippua!

Toisaalta ei vain televisioasemia vastaan olla hyökätty. Myös liikkeitä ja pankkeja vastaan ovat ääriainekset, natsit ja ns. "patriootit" hyökänneet. He ovat käyttäneet mm. polttopulloja tai muuranneet ovet ja ikkunat kiinni. Tästä syystä Venäläinen Sberbank lopetti aikoinaan toimintansa Ukrainassa ja tästä aiheutui ukrainalaisille suuria taloudellisia tappioita.


Hämmästyttävä oli lakialoite 8.12.2017 Ukrainan parlamentissa, joka meni läpi ensimmäisessä käsittelyssä ei ensimmäisen, eikä toisen, eikä kolmannen, vaan neljännen äänestyksen jälkeen. Siis lakialoite työnnettiin läpi väkisin. Lakialoite koskee seuraavaa asiaa: jos joku sanoo, että Venäjä EI ole aggressiivinen valtio, häntä vastaan voidaan nostaa syyte ja henkilö voi saada vankeutta jopa viisi vuotta. Tämä johtuu siitä, että ukrainalaiset pelkäävät, että yhteiskunnassa, jopa radassa, Ukrainan parlamentissa, on venäläisiä agentteja, jotka voivat vaikuttaa asioihin. Kuka tahansa voi joutua tämän perusteella vankeuteen. Herää kysymys missä on sananvapaus? Jos menet Ukrainaan varo sanojasi!



Malesialainen matkustajakone ammuttiin alas Ukrainassa 17. heinäkuuta 2014

Kaikki muistanevat malesialaisen koneen MH-17 alas ampumisen 17.7.2014. Venäläinen televisiokanava ZVEZDA haastatteli nyt 7.12.2017 entistä Ukrainan armeijan komentajaa Juri Baturinia, joka johti vuonna 2014 ukrainalaista ilmatorjuntaosastoa 156. Hänellä oli myös komennossaan osastoja, joilla oli venäläisiä vanhempaa mallia olevia BUK-ohjuksia. Baturin kertoo, että juuri yksi hänen osastonsa ohjuspatteristo oli ampunut alas malesialaisen koneen.

Juri Baturin kertoo, että juuri hänen osastonsa oli ampunut koneen alas.

Baturin kertoo, että hänen osastoaan oli Zaroshenskojen kylässä, joka oli tuolloin Ukrainan sotilaiden halussa. Tutkalla ollut kone oli poikennut kansainväliseltä lentokäytävältä, jolloin se oli ammuttu alas. Tämä osoittaisi venäläisten teorian oikeaksi ja hollantilaisten vääräksi.

Malesialaiskone poikkeaa kansainväliseltä lentokäytävältä.

Zaroshenskojen kylästä ammuttiin ohjus, joka pudotti malesialaisen koneen alas


Olen kirjoittanut asiasta osoitteessa:





Ei kommentteja: