keskiviikko 25. huhtikuuta 2018






KAASUA, KOMISARIO... OSA 3







En uskonut enää palaavani tämän aiheen pariin, mutta on tapahtunut asioita, joten pieni lisäys on paikallaan. Sota Britannian ja Venäjän välillä entisen kaksoisagentin Sergei Skripalinin ja hänen tyttärensä Julian myrkytystapauksesta on muodostunut oikein kirjalliseksi kaksintaisteluksi. Aloitettiin Dostojevskistä,  jatkettiin Liisan seikkailuista ihmemaassa ja päädyttiin Shakespeareen. Taidettiin mainita moni muukin kirjalija. Venäjä oli tutkinut Julia Skripaljovin kulkua lentokentälle, kun hän oli lähdössä Britanniaan. Löydettiin runsaasti valvontakamerakuvaa, taksin kuljettaja, joka toi hänet kentälle, lentohenkilökuntaa ja ihmisiä, joiden vieressä hän oli lennon aikana. Kaikki kertovat, että hän käyttäytyi ihan normaalisti. Aineisto on toimitettu Britanniaan asiaa tutkiville. Britanniasta ei ole kuitenkaan saatu minkäänlaisia tietoja Venäjälle. Britanniasta ei ole esitetty yhtään ainoaa todistetta millekään heidän väitteelleen.



Julia Moskovassa menossa koneeseen (punainen ympyrä).

Britannia ei ole hyväksynyt OPCW tutkimusta ja tulkintaa, että myrkkykaasu on BZ-kaasua, jolla Skipalit yritettiin huumata vaan pysyy edelleen tulkinnassaan, että heidät yritettiin murhata Novitschjok myrkyllä. Tässä on tietty ristiriita. Skripalien oireet eivät sovi alkuunkaan Novitchjok myrkytyksen oireisiin, mutta sitäkin paremmin BZ-kaasun myrkytyksen oireisiin. Ongelma onkin siinä, että BZ-kaasu oli kaikkien Natomaiden käytössä aikoinaan, mutta Novitchjok oli Neuvostoliiton kehittämä. Nyt Britannian poliisi on hyvää vauhtia tuhoamassa kaikki todisteet, mistä aineesta on kyse. Mitään tietoja ulkopuolisille Britannian poliisi ei ole antanut. Edes sitä, missä ja miten Skripalit myrkytettiin ei ole ilmoitettu. Venäjä on monta kertaa ehdottanut yhteistyötä, mutta Britannian poliisi on kategorisesti kieltäytynyt. Novitshjok eli koodinimeltään A-230 on jopa viidestä kahdeksaan kertaa tappavampi myrkky kuin maailman vaarallisimmaksi kutsuttu hermomyrkky VX. Se voi olla jopa 10 kertaa voimakkaampaa, kuin mikään muu tunnettu hermomyrkky. Jos ainetta olisi todella käytetty Skripalit eivät olisi enää hengissä.



Mielenkiintoisen teorian esitti yksityinen brittiläinen tutkija. Tutkittuaan Skripaleista esitettyjä videoita hän löysi jotain hämmentävää. Näyttää, että Julia Skripaljovan laukkuun osuisi jotain kaksi kertaa. Näyttää siltä, että laukkuun ammutaan kaksi kertaa jollain. Tutkijan mukaan laukkuun ammutaan kaksi kertaa kapseli. Tämä selittäisi myrkytyksen. Valvontavideolla toinen kapselin osuma merkitty punaisella nuolella. Videota tutkija on tutkinut myös infrapuna-alueella, jossa osumat näkyvät selvemmin. Voisiko olla mahdollista, että juuri tässä vaiheessa heille tarjottiin myrkky ampumalla se Julian laukkuun?



Toisaalta brittiläiset viranomaiset pysyvät yhä kannallaan, että kyseessä on Novitschok myrkky. Heidän vahvoin argumenttinsa on, että myrkkyä olisi laitettu geelimuodossa Skripaljovin oven kädensijaan. Jos näin olisi olisi kuvassa ollut naispoliisi kuollut jo ajat sitten. Sitten he kehittelevät salaperäisiä juonitteluja venäläisistä joukkioista, jotka ovat ilmestyneet samaan aikaan Salisburyyn. Yksi versio kertoo, että Skripalit myrkytti kaunis venäläinen naisagentti. Viimeisin versio kertoo, että myrkyttäjiä oli kolme venäläistä agenttia, joiden nimisiä ei edes todellisuudessa ole olemassakaan. Kaiken kaikkiaan on laskettu, että britit ovat esittäneet jo 32 erilaista versiosta myrkyttämisestä. Ei brittiläisillä tuo logiikka toimi oikein hyvin.



Rihab Ali Mansur kertoo, kuinka Valkoiset kypärät pakottivat hänet ja hänen äitinsä näyttelemään kuolleita.

Suurta huomiota herätti kirjoitukseni Valkoisista kypäristä ja heidän toiminnastaan Syyriassa. No tässä lisää. Rihab Ali Mansur 12-vuotias poika ja hänen äitinsä joutuvat Doumassa Valkoisten kypärien kynsiin. Heidät laitettiin näyttelemään kuolleita. Poika ja äiti kertovat. Heidän piti maata hiljaa liikkumatta. Heidän suuhunsa laitettiin hammastahnaa ja kaadettiin vettä niin, että näytti kuin suusta olisi valunut vaahtoa. Sitten heitä kuvattiin. Kuvaukset suoritettiin ainakin kahteen kertaan. Sitten he saivat lähteä.

Rihabin äiti: Sitten he laittoivat suuhumme hammastahnaa ja vähän vettä ja se vaahtosi...

Kuvaustilanne lavastetusta kemiallisesta kuolemasta


Kuuluisin Valkoisten kypärien lavastuksista oli vissiin tämä seuraava kuva vuodelta 2017. Siinä tyttö seisoo verissään raunioiden keskellä. Kerrottiin, että kuva on Syyriasta.


Todellisuudessa kuva on kuvattu Egyptissä ja punainen väri on maalia. Alla egyptiläinen tyttö kertoo, miten kaikki tapahtui. Hänet vietiin jonkinlaisten raunioiden keskelle, annettiin valkoinen vaate, johon oli roiskittu punaista väriä ja lelu käteen ja sitten ryhdyttiin kuvaamaan. Palkkioksi hän sai rahaa.



Egyptiläinen tyttö kertoo Valkoisten kypärien kuvauksista.




Doumasta löydettiin 20.4. toinenkin terroristien kemiallisten aineiden varasto. Se sisälsi pääasiassa hexametyleeni tetramiinia eli kemiallisen myrkyn sariinin valmistusainetta. Aine on merkintöjen mukaan peräisin Saudi-Arabiasta. Osa myrkyistä on peräisin Saksasta, mutta osa on peräisin Salisburystä Britanniasta!  Mikä hämmentävä yhteensattuma!  Jotenkin tuntuu, että kohtalo on kietonut asioita yhteen! Kohtalon ironiaa? Nämä löydökset vahvistavat, että terroristit ovat käyttäneet kemiallisia aseita aivan yleisesti ja vierittäneet syyn Syyrian hallituksen ja Assadin niskoille. Tätä Valkoiset kypärät ovat levitelleet propagandassaan ympäri maailmaa. Samana päivänä OPCW:n tutkijat pääsivät vihdoin tutkimaan raunioita Doumassa. USA:n ja liittolaisten pommitusten vuoksi he joutuivat odottamaan saavuttaakseen päämääränsä. OPCW:n tutkijat tulivat siihen tulokseen, että alueella ei ollut käytetty kemiallista asetta. Ohjusisku oli siis täysin turha ja laiton, vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia. Tästä pitäisi olla oikeus rangaista iskun tekijöitä. Samaa mieltä olen myös Salisburyn Skripalien myrkytystoimenpiteistä, jos joskus paljastuu, että iskun takana ei ollut Venäjä. Vähintäänkin Theresa May ja Boris Johnson pitäisi asettaa vastuuseen lausumisistaan ja teoistaan.


Sariinin valmistusainetta Doumassa.


Hyökkäyksessään amerikkalaiset kuuluisat uudet ja "viisaat" Tomahawk ohjukset eivät aina räjähtäneetkään, vaan niitä saatiin ehjinä muutama kappale. Nämä Syyria luovutti venäläisille tutkittavaksi. Nyt venäläiset pääsevät käsiksi näiden Tomahawkien aivoihin ja näkevät miten älykkäitä ne todellisuudessa ovat. Minä pidän niitä viisaina jo siinä mielessä, että ne eivät viitsineet räjähtää viattomien ihmisten keskellä. Hienoa Tomahawkit! Kansanedustajamme Erkki Tuomioja kiteytti Fasebookissa varsin yksinkertaisella tavalla ohjusiskun Syyriaan. "Minua hämmentää se, jos lasten ja siviilien surmaaminen niin sanotuilla tavallisilla aseilla on jotenkin hyväksyttävämpää kuin kemiallisia aseita käyttämällä". Lehdistölle näytettiin terroristien jättämiä aseita heidän paettuaan Doumasta. Suurin osa aseista on natoalkuperää, siis Yhdysvalloista ja Natomaista.  Venäjä on harkinnut S-400 ohjusten antamista Syyrialle. Tämä on herättänyt maailmalla suurta huomiota. Douman asukkaat ovat alkaneet jo palailla koteihinsa ja jälleenrakennus on päässyt alkamaan. Syyrian hallitus ja venäläiset ovat järjestäneet vettä ja ruoka-avustusta saapuville asukkaille.

Lentäköön roskikseen!

Syyrian presidentti Basar al-Assad päätti 20.4.2018 heittää pois Ranskan legioonan korkeimman kunniamerkin  Legion of Honor, Jonka hänelle oli myöntänyt vuonna 2001 Ranskan silloinen presidentti Jacques Chirac. Tällä hän ilmoitti, että kunniamerkki ei ole hänen arvoisensa ranskalaisten petollisen toiminnan johdosta. "En  halua käyttää semmoisen valtion kunniamerkkiä, joka on Yhdysvaltojen orjuudessa". On mielenkiintoista todeta, että presidentti Assadilla on Suomen korkein kunniamerkki Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristi ketjuineen, jonka hänelle myönsi 2009 silloinen presidenttimme Tarja Halonen.

Presidentti Halonen myöntää Assadille Suomen korkeimman kunniamerkin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristin ketjuineen 2009.



Vuonna 2016 amerikkalaiset alkoivat hyökkäyksen Irakissa Mosulin kaupunkiin. Piti näyttää maailmalle, että kyllä hekin pystyvät. Mosulissa kuoli satoja tuhansia siviilejä erilaisissa pommituksissa. Virallisesti on ilmoitettu noin 50 000 siviilin kuolemasta. Siviilejä pommitettiin surutta. Minkäänlaista suojakäytäviä ei järjestetty. Lisäksi amerikkalaiset käyttivät pommituksissaan kiellettyjä aseita esimerkiksi fosforipommeja. Fosforipommeja verrataan kemiallisiin aseisiin ja sen käytön kielto sisältyy kansainvälisiin sopimuksiin. Mutta nämähän eivät koske amerikkalaisia, eihän! Esimerkiksi 8.6.2017 amerikkalaiset pommittivat Mosulissa siviilejä fosforipommeilla.  Tästä on olemassa videoita ja lukuisia todisteita, mutta maailmalla ei puhuttu asiasta yhtään mitään. Taistelut jatkuivat pitkälle vuoden 2017 loppupuolelle saakka. Raunioissa on yhä ruumiita, joita ei ole kaivettu ylös. Douman ja Mosulin vertaaminen toisiinsa antaa amerikkalaisten toiminnasta karmivan kuvan.

 Mosulissa esimerkiksi 8.6.2017 amerikkalaiset pommittivat siviilejä fosforipommeilla.


Kukaan hyökkääjistä ei ole koskaan tullut ajatelleeksi, millaiseksi tilanne olisi muodostunut, jos Assad otettaisiin hengiltä. Lopputulosta on helppo katsoa esimerkiksi Irakista ja Libyasta. Mitä kärsimyksiä siitä tulisi Syyrian kansalle. Ja jälleen miljoonia pakolaisia Eurooppaan. Usein mietityttää se, mitä olisi tapahtunut, jos venäläiset olisivat ohjushyökkäyksen aikana 14.4 ampuneet alas brittiläisen koneen tai upottaneet ohjuksia ampuneen amerikkalaisen taistelualuksen? Mitä olisi tapahtunut. jos venäläiset olisivat upottaneet amerikkalaisen lentotukialuksen? Venäläisillä oli Välimerellä tuohon aikaan 11 taistelualusta, joilla erilaisia ohjuksia ja 8 sukellusvenettä. Entäpä toisinpäin, jos amerikkalaiset olisivat ampuneet ohjuksia venäläisiin tukikohtiin ja tuhonneet muutamia koneita ja tappaneet venäläisiä sotilaita? Monien mielestä maailma ei vielä koskaan ole ollut niin lähellä tuhoaan, kuin tuona kammottavana yönä. Tämä pistää ajattelemaan hyökkääjien järkeä. Ilman mitään todisteita tehdään ohjusiskuja suvereeniseen valtioon ja vaarannetaan samalla maailman rauha. Ja tämä kaikki vain sisäpolitiikan takia. Trumpin piti näyttää sisäisille vastustajilleen, missä kaappi seisoo ja kuka pitää sitä pystyssä. Hänellä on meneillään sisällissota, josta yksi taistelu käytiin Syyriassa. Samanlainen sota on meneillään Britannian Theresa Mayllä. Hänen asemansa Britanniassa ei ole mikään vakaa. Mutta kaikkein heikoin asema on Ranskan presidentillä Emmanuelle Makaronilla. Häntä pidetään maassaan hyvin heikkona presidenttinä ja osallistumalla omavaltaisesti Syyrian hyökkäykseen hän halusi osoittaa vahvuuttaan. Mutta kaiken takana on kuitenkin Venäjän nousu yhdeksi maailman tärkeimmäksi poliittiseksi tekijäksi. Iskulla haluttiin heikentää Venäjän asemaa, mutta taisikin käydä tismalleen päinvastoin. Iskulla ei ollut sotilaallista merkitystä vaan nimenomaan poliittinen merkitys. Mutta toisaalta varmaan torakat olisivat selviytyneet hengissä ihmiskunnan lopun taistelussa. Vuosimiljoonien saatossa ne voisivat kehittyä ja muodostaa uuden sivilisaation, joka olisi toivottavasti paljon rauhanomaisempi kuin ihmisten muodostama on ollut.


Paljon polemiikkia on herättänyt kirjoitukseni USS Donald Cookista. Donald Cookin aseistus on raskasta luokkaa. Alus kuuluu amerikkalaiseen ohjuskilpeen ja sisältää moderneinta elektroniikkaa, mitä amerikoissa on kehitetty. Sitä suurempaa kauhua herätti se, että se ei ehkä toiminutkaan. USS Donald Cook oli juuri se alus, joka 7.4.2017 ampui 59 ohjusta Syyriaan, joista katosi teille tietymättömille 36 ohjusta. Alus oli myös nyt ensimmäisenä välimerellä tämänkertaisen ohjusiskun aikana. Viestit aluksen vaikenemisesta vuonna 2014 ovat varsin ristiriitaisia. Viralliselta taholta on tullut informaatiota, että mitään tällaista ei ole tapahtunut. Toisaalta on paljon informaatiota, että juuri näin tapahtui. Mutta tulee miettineeksi, miksi niin moni miehistön jäsen erosi aluksen miehistöstä heti sen saavuttua Romaniaan. Moni oli hyvin järkyttyneessä tilassa.

Toisaalta tiedetään, että Venäjällä on kehitetty EMP-ase. Maavoimilla on ainakin kahta mallia, joista toisen nimin on muistaakseni Leshotshik, merivoimilla oma mallinsa ja ilmavoimilla yksi nimeltään Hibini. Juuri  tätä käytettiin USS Donald Cookia vastaan. Olen nähnyt dokumentteja näiden toiminnasta. Lisäksi heillä on myös avaruudessa toimiva EMP-ase, joka voisi mykistää vihollisten satelliitteja. Tietysti heillä on myös salaisia versioita, joista meillä ei ole hajuakaan. Neuvostoliitto oli ensimmäinen, joka kehitteli HPM (High Power Microwave) aseita. Venäläisillä on myös monia muita erilaisten sähköisten kenttien, radioaaltojen ja mikroaaltojen kehittelyyn perustuvia aseita. On sanottu, että Venäjä on ainakin 50 vuotta edellä vastaavia amerikkalaisia aseita. On hyvä tietää, että Suomen armeija yrittää harjoitella EMP-aseen torjuntaa. Minulla ei ole käsitystä sen keinoista. Kirjoitukseni pohjautui tarkoituksellisesti tavallisen miehistön jäsenen, tavallisen ihmisen kirjoitukseen, koska usein ihan tavallisilta ihmisiltä kuulee mitä todella tapahtui. Poliitikot ja erilaiset "asiantuntijat" valehtelevat usein, koska heillä on tarkoituksena vaientaa, muuntaa tai johtaa harhaan asioita tiettyjen tarkoitusperien mukaan. 






Ei kommentteja: