keskiviikko 17. elokuuta 2016



 UKRAINA TERRORISTIVALTIO




Ukrainan presidentti Petro Poroshenko - Euroopan terroristikuningas?



Ukraina on yksi niistä maista, joka käyttää terrorismia aseenaan. Tätä on käytetty jo kauan Itäukrainassa paitsi sotilaskohteita myös siviilejä vastaan. Itse asiassa siellä ei sotatila ole koskaan lakannutkaan. Minskin sopimukseen kuului raskaan aseistuksen vetäminen kauaksi Donetskin ja Luhanskin rajoilta, mutta Ukraina ei ole toteuttanut kaikilta osin sopimusta. Se on käyttänyt keinoja, joilla raskasta aseistusta viedään salaa öisin tulitusetäisyydelle kohteista, tulitetaan ja aseet vedetään sitten äkkiä takaisin. Tämä jatkuu yhä tänä päivänä. Ennen kaikkea siviilit kärsivät tästä.


Kaikesta huolimatta oli varsin yllättävää tieto siitä, että Ukrainan salainen palvelu aikoi murhata Nadjeshda Savshenkon, joka on ollut suuri Ukrainan sankari ja jolla on ollut suuri suosio Ukrainassa. Hänestä on sanottu, että hän on Ukrainan Jean d' Arc. Ukrainan radan kansanedustajana Savshenko oli puhujamatkalla  kohti Ukrainan puolista Donbassia, jossa aikoi pitää puheen 7. kesäkuuta 2016. Ukrainan salaisen palvelun tarkoituksena oli tappaa Savshenko ja syyttää siitä Itä-ukrainaa. Onneksi Donetskin kansantasavallan salainen palvelu sai tiedon ilmi ja paljasti juonen Savshenkolle. Itse Donetskin Kansantasavallan päämies Aleksandr Zaharsthenko otti henkilökohtaisesti yhteyttä Nadjeshda Savshenkoon ja varoitti häntä uhasta. Savshenko kääntyi kesken matkan Izjuman kaupungista takaisin ja pelastui. Ukrainan salainen palvelu on toistaiseksi luopunut tästä yrityksestä. Palaan tähän asiaan myöhemmissä kirjoituksissani.

Nadjeshda Savshenko tiedon saatuaan pakenee turvaan.

Aleksandr Zaharsthenko kertoo tiedotusvälineille tapauksesta.


Seuraava teko olikin sitten aika yllättävä 6. heinäkuuta 2016 Luhanskin kansanasavallan päämies Igor Plotnitskij yritettiin murhata räjäyttämällä pommi hänen autonsa vieressä Luganskin kaupungissa. Pommi oli kooltaan 10 - 15 kiloa ja mursakasi auton täydellisesti. Plotnitskij ja kaikki autossa olijat joutuivat sairaalaan, mutta onneksi kukaan ei kuollut. Plotnistkij on palannut jo työhönsä.




Igor Plotnistkij

Tutkimuksissa tapauksesta jäljet johtivat Ukrainan ja USA:n salaisen palvelun yhteistyöhön. Tarkoituksena oli tappaa Luhanskin Kansantasavallan päämies, mutta onneksi epäonnistuttiin. Igor Plotnistkij puhui iskun jälkeen kansalle:  "Olen elossa ja terve, ja kaikenlaiset yritykset spekuloida terveydelläni ovat valetta ukrainalaisten puolelta. Tehän tiedätte, että sota ei ole vielä loppunut ja ukrainalaisten hallitsijoiden takana seisovat tietysti Yhdysvaltojen salainen palvelu, joka yrittää horjuttaa tilannetta Ukrainassa ja koko maailmassa".


Sitten 7. ja 8. elokuuta 2016 lähetettiin Ukrainasta terroristiryhmiä Krimin puolelle. Tarkoituksena oli lähinnä aiheuttaa sekaannusta ja pelkoa turistien keskuudessa, mutta myös tuhota sotilaskohteita. Tänä vuonna Krimillä on ollut ennätyksellisen paljon turisteja, joita on tullut myös Ukrainan puolelta lomaa viettämään Krimille. Ensimmäinen ryhmä terroristeja lähetettiin 7. elokuuta yöllä klo 2.20 veneellä rajan yli Suvorovoon ja edelleen Armjanskiin.


Toinen ryhmä lähetettiin 8. elokuuta kahdella autolla maitse Perekopskij valiin ja Ad niemelle. Kiinnioton yhteydessä tapettiin kaksi venäläistä sotilasta. Toinen oli Venäjän turvallisuuspalvelun työntekijä ja toinen venäläissotilas. Kaikki terroristit saatiin kiinni paitsi kiinnioton yhteydessä kaksi terroristeista kuoli. Näyttää siis siltä, että ukrainalaisia terroristiryhmiä oli kaikkiaan kolme. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on kiistänyt kaikki ja sanonut tapausta provokaatioksi. Ja täällä meillähän tähän uskotaan.


Krimin hyökkäyksen yhtenä tavoitteena on ollut Krimin turismielinkeinon tuhoaminen, tehdä pommi-iskujen sarja Krimin turistikohteissa ja levittää paniikkia. Toinen ilmeinen tehtävä olivat sotilaalliset kohteet.


Kiinni saatu terroristiryhmän johtaja Evgenia Panov kertoo: "Sen verran kuin tiedän asioista operaation oli suunnitellut Ukrainan puolustusministeriön vakoiluosaston pääjaosto. Apuna toimivat riviagentit ja agenttityöntekijät, joista minä olen puhunut jo aikaisemmin. Minut kutsuttiin Kieviin. Sanottiin, että muodostetaan ryhmä, jonka pitää suorittaa erilaisia tehtäviä Krimin alueella. Ryhmään kuului Ukrainan sotilaallisia vakoilu-upseereita. Minun ryhmääni kuului mm. Aleksandr Kirillof kutsumanimeltään "Kirill", vakoilu-upseeri Dimitrij Semenjuk. Lisäksi Oleg Dimitrenko kutsumanimeltään "Lis", Aleksei Sandul kutsumanimeltään "Sai". Lisäksi ryhmään kuului minulle tuntematon upseeri kutsumanimeltään "Deshik" ja sitten tietenkin minä kutsumanimeltäni "Judshin". "

Evgenia Panov Ukrainan armeijan upseerina.

Oleg Dimitrenko Ukrainan armeijan puvussa.

Panov ja Dimitrenko samassa kuvassa.

Edelleen Panov jatkaa: "Olimme etukäteen kierrelleet valitsemassa kohteita. Kävimme Armjanskissa, Krasnopereskopsissa, Dshanskoissa, Feodosiassa ja Kertsissä. Tämä tapahtui siksi, että tutkimme toimenpiteiden kohteita. Toimenpiteiden kohteiksi valittiin näköalapaikkoja, Feodosian öljylaitos, Dshanskoi kaupungin erilaisia kohteita, helikopteri osasto ja kemian tehdas Titan. Ymmärsin tämän tehtäväni riskit. Saamani informaation mukaan tämä piti suorittaa Venäjän puolustusvoimia vastaan. No, ja, tietenkin, riski ihmisten tappamisesta tässä oli suuri. Armjanskin kaupungissa oli salainen kohtaamispaikka. Lisäksi meillä oli viisi valeasua, Venäjän armeijan sotilaspukua"


Terroristeilta löydettyjä varusteita.




Toinen terroristi Andreij Zahtei kertoo: " Kuudes päivä minulle soitti tuntematon henkilö. Esittäytyi nimellä Jurij. Puhelimessa hän sanoi, että minun piti mennä yöllä klo 12.00 Risovoe kylään lähellä Armjanskaa ja kerätä ryhmä tavaroiden kanssa. Kun tulimme paikalle kuulin... näin edessäni ampumista. Siellä olivat Venäjän salaisen poliisin FSB:n joukot pidättämässä.


Kolmas terroristi Ridvan Suleimanov alias Pavlov Nikolajevitsh kierteli etukäteen ympäri Krimiä valitsemassa iskupaikkoja. Kohteita olivat mm. Simferopolin lentokenttä, Feodosian öljyjalostamot, Zhankoin helikopteritukikohta, vedenjalostamot eri puolilla Krimiä jne. Hän itse kertoo: "Kriteereinä olivat asettamisen vaikeus ... helppous, paikalla olevien ihmisten määrä, videokameroiden paikat ja määrät, vartiopartioiden määrät ja liikkumiset jne."

Kaikki kiinnisaadut ovat tunnustaneet kuuluvansa Ukrainan suunnittelemaan salaiseen terrorioperaatioon.  Terroriteot oli suunnitellut Ukrainan salainen sotilastiedustelu. Operaatiota johti Ukrainan armeijan kapteeni Vladimir Serdjuk. Päätarkoituksina oli häiritä Krimin rauhallista tilaa, turismia ja vaikuttaa Venäjän tuleviin vaaleihin. Yksi tarkoituksista oli poistaa huomio Ukrainassa vallitsevasta katastrofaalisesta tilasta. Todisteet ovat vakuuttavia. Onneksi Venäjän tiedustelu sai tiedon operaatioista jo etukäteen. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on kieltänyt koko operaation olemassaolon. Lisätietoja tulee varmasti myöhemmin.

Kaikkihan muistavat toimittaja Pavel Sheremetin murhan 20.7.2016 räjäyttämällä hänen ajamansa auto. Hän oli toimittajana ukrainalaisessa "Vesti" (Uutiset) radioasemalla. Pommi oli asetettu suoraan hänen istuimensa alle. Pavel oli toimittajana varsin suorasukainen. Kaikki muistavat hänen arvostelunsa Valko-Venäjän ja Venäjän hallituksia vastaan. Nyt hän koki kohtalonsa arvostellessaan Ukrainan viranomaisia ja hallintoa. Valko-Venäjä ajoi ulos hänet, Venäjä ajoi ulos hänet, Ukraina tappoi hänet. Ketään ei ole asetettu vastuuseen teosta.


Pavel Sheremet ei ollut ensimmäinen toimittaja, joka murhattiin Ukrainassa. Parina viimevuotena Ukrainassa on tehty paljon poliittisia murhia. Kiovassa 16.4.2015 ammuttiin kotiovelleen kuuluisa venäjämielinen toimittaja Oles Buzina. Edellisenä päivänä samalla tavalla ammuttiin kotiovelleen venäjämielinen poliitikko Oleh Kalashnikov. Sittemmin tapettiin venäjämielinen toimittaja Sergei Suhobok. Venäjämielinen naistoimittaja pahoinpideltiin kuoliaaksi. Kymmeniä entisen presidentin Janukovitsin kannattajia on kuollut salaperäisillä tavoilla. Monet ovat tehneet "itsemurhan" ampumalla, hyppäämällä parvekkeelta tai pahoinpitelemällä itsensä kuoliaaksi. Tai sitten ihmisiä on vain kadonnut salaperäisellä tavalla. Ketään ei olla asetettu näistä syytteisiin.

Oles Buzinan murha.

Entisen presidentin Janukovitsin kannattajia on murhattu runsain määrin. Tällaisia ovat mm. entinen kuvernööri Olaksander Peklushenko, entinen kansanedustaja Stanislav Melnyk, entinen varapuheenjohtaja Mikhailo Chcetov, pormestari Sergij Valter, aluejohtaja Oleksei Kolesnyk ja entinen apulaispoliisipäällikkö Oleksandr Bordyuh. Yhtäkään tapausta ei ole tutkittu eikä ketään ole asetettu syytteeseen.

Odessassa poltettiin mielenosoitusten yhteydessä  2.5.2014 elävältä 48 ihmistä. Suurin osa murhien tekijöistä tunnetaan varsin hyvin. Maidanin aukiolla mielenosoitusten yhteydessä 2014 ammuttiin ja tapettiin yli 100 ihmistä. Kumpaakaan tapausta ei olla tutkittu eikä ketään ole asetettu syytteeseen. Ja nyt yritetään mennä jo rajan yli Krimille. Onneksi Venäjän turvallisuuspalvelu FSB esti Ukrainan tiedustelupalvelun suunnittelemat terrori-iskut Krimillä. Vain neljä henkeä menetettiin. Tietoa tulee varmasti lisää.

Hyvät naiset ja Herrat! Tässä on nyt paikka miettiä, mitä me haluamme, mitä Eurooppa haluaa? Onko hyvä, että keskellä Eurooppaa on maa, jossa harjoitetaan terrorismia? Haluammeko terrorismia maasta, joka on keskellämme? Se leviää helposti. Keskellämme on valtio, jossa sananvapautta ei ole, kansa pelkää, historia väärennetään uusiksi. Maa, jossa natsimieliset pataljoonat kuten Azov, Aidar ja Tornado saavat vapaasti toimia siviilejä vastaan. Olisiko syytä Ranskan, Saksan, Italian, Britannian ja myös Suomen johtavien politiikkojen miettiä asioita, puuttua asioihin? Olisiko syytä tehdä jotain?


 Petro Poroshenko, sotarikollinen?



Ohessa muutamia aikaisemmin kirjoittamiani blogikirjoituksia asioista Ukrainassa:

KRIM, Крым, Крим!

KAKSIVUOTISJUHLA

EMME SAA UNOHTAA

VAUNUT VIERIVÄT

MITEN VÄRIVALLANKUMOUS TEHDÄÄN

SISÄLLISSOTA JA RAUHA

SINISTÄ JA KELTAISTA


Ei kommentteja: